TRT maçları şifresiz verebilecek mi?

TRT maçları şifresiz verebilecek mi?

TRT Süper Lig maçlarını şifresiz vermek istiyor ancak Futbol Federasyonu bu konuda farklı düşünüyor.

Türkiye Kupası'nın isim hakkının imza törenine Süper Lig maçlarının yayın ihalesi damga vurdu. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Turkcell Süper Lig maçları için de ihaleye girip girmeyecekleri sorusuna, "Bu işi şifresiz vermeyi arzulamaktayız. Lig maçlarının ihalesinde şifresiz hükmü varsa talip oluruz. TFF başkanımızın şifresiz yayınlamasıyla ilgili seyirci konusunda endişeleri var" yanıtını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise "Şartname büyük ölçüde tamamlandı. Kısa sürede bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm haklar tek bir kalemde satılmayacak. Canlı maç yayınının şifreli olması gerektiği kanaatindeyiz. Zaten dünyanın birçok yerinde de böyle" diye konuştu.

Özgener, Süper Lig maçlarının canlı yayınlandığı saatlerde Avrupa'dan bazı maçların canlı yayınlandığının hatırlatılması üzerine "Maç yayın saatleri konusunda düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bunu yaparken de yayıncılarımızın uzun süreli anlaşmalarını göz ardı etmemeliyiz. Orta yolu buluruz" dedi.

Özgener, "Tribünlerde yaşanan olaylara Futbol Federasyonu'nun tek başına çözüm üretmesi mümkün değil. TFF'nin cezaları yetersiz. Caydırıcı cezayı, TFF ile birlikte devletin de vermesi lazım" ifadesini kullandı.

Etiketler :