TRT Okul yayına başladı

TRT Okul yayına başladı

"Yaşam Boyu Eğitim" sloganıyla yola çıkan TRT'nin eğitim kanalı "TRT Okul", Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir açılış töreniyle yayın hayatına başladı.

"TRT Okul" kanalının açılışıyla ilgili olaraK MEB Şura Salonu'nda tören düzenlendi. Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitime verdikleri önemi örneklerle anlattı. Günümüzde modern kitle iletişim araçlarının hayatı çok hızlı yönlendirdiğini ifade eden Erdoğan, teknolojik gelişmelerin olumlu yönde kullanılmasının önemini vurguladı.

Bu anlamda TRT'nin yeni kanalı TRT Okul'un çok önemli bir işleve hizmet edeceğini ifade eden Erdoğan, kanalın öğrettiği ve eğittiği kadar ulaştığı her haneye de öğrenme aşkı aşılayacağını kaydetti.

Erdoğan, "TRT, televizyonun imajını, algısını, fonksiyonunu değiştiren TV'de yeni bir anlayışı hakim kılan ve hatta tüm dünyaya örnek" dedi.

TRT SINIRLARI AŞTI

Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, TRT'nin yıllarca başarılı yayınlar yaparak çok değerli insanlar yetiştirdiğini ve kurumun günümüzde artık sınırları Türkiye'yi aşmış, adına yakışan bir şekilde ciddi etkili, tarafsız ve hızlı habercilik yapan bir kurum haline geldiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise törende yaptığı konuşmada, TRT Okul'un interaktif bir eğitim ortamı oluşturacağına inandığını ifade etti. Çubukçu, eğitimde klasik dönemin kapandığını ve her yaşa, her çağın ihtiyacına uygun eğitim ve diploma sahibi olma imkanı getirildiğini hatırlatarak, bu çerçevede TRT Okul kanalının önemine vurguladı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise eğitime yapılan hiçbir emek hiçbir terin boşa gitmeyeceğini söyledi. Şahin, TRT Okul kanalının kolay kurulmadığını, çok kaliteli bir kanal olduğunu ve izleyicinin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Şahin, kanalla ilgili şu bilgileri verdi: "Kanalın konsepti 12 saat açık öğretime tahsis ediyoruz. Geriye kalan 12 saati de biz kullanıyoruz. 12 saat içinde eğitim adına aklınıza gelen ne varsa onu göreceğiz. Bunun içerisinde sağlık eğitimi var, din eğitimi var, tarım eğitimi var, eğitimin eğitimi var. Film olacaksa eğitimle ilgili olacak. Resim eğitimi var."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :