TRT6 bir ilke imza atacak

TRT6 bir ilke imza atacak

Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören ve yaptığı yayınlarla ses getiren TRT6 İlk bayram yayını hazırlıklarını tamamladı.

TRT6 bayramın birinci günü Şanlıurfa'dan bayram namazı ile başlıyor. Sanayi camiinden yapılacak canlı yayında Kürtçe bayram vaazı, bayram namazı ve hutbesi yer alacak. Namazın ardından vatandaşların bayramlaşma görüntüleri ile ilk bayram yayını son bulacak. Ancak ekrandaki bayram coşkusu akşam da devam edecek. Ana haberin ardından Sanatçı Nilüfer Akbal'ın Sunuculuğu ile Şanlıurfa DSİ salonundan seyircilerin bayramı kutlanacak. Canlı olarak tasarlanan ve Urfa valiliği ile birlikte yapılan Programa Almanya'da yaşayan Urfalı Muzaffer Yiğit, Kuzey Irak'tan Aras Rasul, Civanroj Tüysüz, Saz sanatçısı Mustafa Kara Çeper ve Grup Dergah programın konukları oluyor. Yaklaşık 2 saat sürecek program TRT6 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Bayramın ikinci gününde ise; Urfa yöresinden sıra gecesi ile ekranda eğlencenin dozu yükseltiliyor. Ünlü sıra gecesi ekibi Aziz Arslan ve ekibi TRT6 için hazırladıkları gece ekranlara gelecek.Ayrıca programda ses sanatçısı Aziz Yılmaz da seslendirdiği parçaları ile programa konuk oluyor.

TRT6, bayramın üçüncü gününde yeniden canlı yayında, ama bu sefer Diyarbakır'dan bayram coşkusunu sürdürüyor. Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek'in Sunuculuğunu Yapacağı programda bir süre önce yine TRT ekranlarında yapılan sen türkülerini söyle yarışması ile üne kavuşan Diyarbakırlı Şehmuz Esenkuş ve Bölgede çok sevilen Recep Kaymak yer alıyor. 90 dakika sürecek yayınla TRT6'te Bayram ekranı son bulacak.

Etiketler :