TRT'nin dizisi İran'ı da gerdi

TRT'nin dizisi İran'ı da gerdi

Ayrılık dizisi İsrail'den sonra İran'la ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Ama bu kez notanın sebebi dizinin senaryosu değil.

İsrail askerlerini "çocukları hedef alan kana susamış askerler" olarak gösterdiği gerekçesiyle İsrail´le Türkiye arasında diplomatik krize neden olan Ayrılık dizisi bir başka ülkeyle de ilişkileri gerdi.

İran, TRT´de oynayan dizi nedeniyle Türkiye´ye nota verdi. Ama bu kez notanın sebebi senaryo değil.. Dizinin oyuncu ve teknik kadrosu çekimler için gittiği İran’da, kaldıkları otelin parasını ödemeyince İran´da krize neden oldu.

NOTANIN SEBEBİ 10 BİN DOLARLIK BORÇ

Dizinin yapımcısı Çağla Reklam Prodüksiyon Hizmetleri Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’daki çekimler için Adeka Turizm Havacılık ve Organizasyon Şirketi ile anlaştı. Ekip, 2009 başında gittiği İran’ın Tebriz kentinde Otel Gostaresh’te konakladı. Çekimlerin bitiminde 13 bin 480 dolar tutan konaklama ücretinin 3 bin 500 dolarlık bölümünü ödeyen ekip, kalan 9 bin 980 doları daha sonra ödeyeceklerini beyan ederek İran’dan ayrıldı. Ancak yapılan tüm görüşmelere rağmen şirket konaklama ücretini ödemeyince devreye İran Dışişleri Bakanlığı girdi.

İRAN TRT´DEN İSTEDİ TRT ´BİZİ BAĞLAMAZ´ DEDİ

İran’ın notası üzerine Dışişleri Bakanlığı İkili Kültürel İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Namık Güler Erpul, 8 Mayıs’ta resmi yazı ile TRT Genel Müdürlüğü’nü uyararak, Türkiye’nin itibarı için söz konusu miktarın hemen ödenmesini istedi.

TRT’nin bu yazı üzerine uyardığı şirket de borcunu 11 Mayıs’ta ödedi. Yapımcı firma, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’daki otel ve uçak transfer paralarını ise Adeka Turizm’e ödememekte direnince davalık oldu. Adeka Turizm Genel Müdürü Kerem Buldular “Yaklaşık 85 bin TL’lik alacağımız için yapımcı firma ile mahkemeliğiz” dedi. TRT yetkilileri ise iki şirket arasındaki sorunun kendilerini bağlamadığını belirtti.

Etiketler :