TSK CHP'nin güvenlik şirketi mi?

TSK CHP'nin güvenlik şirketi mi?

KOBİDER Başkanı Özgenç: TSK milletin ordusudur, CHP’nin güvenlik şirketi değildir

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, ‘kağıttan siyasetçilerin’ askeri tahrik etmek istediğini söyledi. Özgenç, “TSK milletin ordusudur, CHP’nin güvenlik şirketi değildir.” dedi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için yaptığı ‘kağıttan kaplan’ benzetmesine tepki gösterdi. Batum’un sözlerinin asıl amacının farklı olduğunu savunan Özgenç, “Bu 3-5 darbe yanlısının hezeyan dolu sözleriyle koca ağacın değil içinin oyulması, yaprağına dahi dokunamazlar. Şu da bilinmeli ki böcekler asırlık çınarın üzerinde gezinebilir, etrafında dolaşabilir ama özüne bir etkisi olamaz.” diye ifade etti. TSK’nın, Türk milletinin şerefi olduğunu ifade eden Özgenç, şöyle devam etti: “Türk Silahlı Kuvvetleri, iç ve dış düşmanlara karşı, ülkemizin varlığının ve bekasının en büyük teminatıdır. Dolayısıyla halkın iradesine saygılı ve demokrasinin gereği olan demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan TSK'yı hakir görmek kimsenin haddine değildir. 3-5 darbe yanlısının hezeyan dolu sözleriyle koskoca bir kurum olan TSK bir yerlere çekilmeye çalışılıyor. Ordu, milletin ordusudur, aslına dönmüştür. Kendi içinde cuntacıları temizleyerek çağdaşlaşmaktadır.”

“TSK, MİLLETİN ORDUSUDUR, CHP’NİN GÜVENLİK ŞİRKETİ DEĞİLDİR”

“TSK, milletin ordusudur, CHP’nin güvenlik şirketi değildir” diyen Özgenç, “Bu cuntacı zihniyetin arzusu halka rağmen ordu darbe yapsın, iktidarı gümüş tepside kendilerine versin. Bu tür tahrik edici söylemlerin Tunus ve Mısır'da meydana gelen halk ayaklanması zamanında dillendirilmesi manidardır. Aslında orduya kızıp hezeyanlarını duşa vurmalarının sebebi Ordu+CHP=İktidar formülünün artık tutmuyor olması. Seçimle iş başına gelemeyenler istiyorlar ki anti demokratik bir müdahale ile kendilerine siyasi rant kapısı açılabilmesi için yanıp tutuşuyorlar. Halka hiç bir politika sunmayan, umut vermeyen CHP'nin yöneticilerinin bu tür söylem içersinde olmaları da seçimden umutlu olmadıkları anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı. Bu tür çıkışlarla askerin dolduruşa getirilmek istendiğini belirten Özgenç, “Aklı sıra orduyu art niyetlerine alet etmek istiyorlar. Asker darbeci olursa iyi, demokrat olursa kağıttan kaplan. Siyasi söylemlerinde iktidara geliyoruz diyenlerin bu telaşı niye’ TSK'yı niye arkanızda görmek istiyorsunuz? Yoksa seçimden umudunuzu yitirdiniz mi?” diye sordu. Cihan

Etiketler :