Terörle mücadelede yeni sistem

Terörle mücadelede yeni sistem

“Acemiler şehit oluyor” iddiaları üzerine açıklama yapan Genelkurmay'dan, terörle mücadelede yeni sisteme geçildiği bildirildi. İşte o sistem...

“Acemiler şehit oluyor” iddiaları üzerine açıklama yapan Genelkurmay, tamamı uzman personel ile gerçekleştirilen 974 operasyonda 373 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini 88 şehit verildiğini belirtti. Açıklamada, teröre karşı klasik teşkilat yapısı yerine tim/kol yapısına geçildiği bildirildi.

ACEMİ ASKERLER ŞEHİT OLUYOR İDDİASINA YANIT

Genelkurmay Başkanlığı, “Acemi askerler şehit oluyor” yorumlarına, yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. “Terörle mücadele operasyonları, uzman personel ile komando ve iç güvenlik eğitimi almış uzun dönem askerlerden kurulu taburlar tarafından icra edilmektedir” denilen açıklamada, yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yazılan ve söylenenlerle kamuoyunda bilgi kirliliği ve yanlış algılamalar yaratıldığı belirtildi.

KOMUTANLAR KARAKOLDA

“Sıralı birlik komutanları, kendi sorumluluk bölgelerinde, birlik personeli ile birlikte, üs ve karakollarda yan yana görev yapmaktadırlar. Komutanlar ile Mehmetçik et ve tırnak gibidir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi: “İnsansız Hava Araçları, uydudan alınan resimler gibi geniş bir alanı değil, kameraların özelliği nedeniyle 200 m. x 200 m.’lik bir alanın resmini alabilmektedir. Bu nedenle geniş coğrafyada devam eden terörist faaliyetlerin tamamını aynı anda izleme imkânı bulunmamaktadır.

‘KIRSALDA AKTİF HALDEYİZ’

Güvenlik güçlerinin karakollarda ve üs bölgelerinde hareketsiz kaldığı yönündeki söylemler doğru değildir. Operasyonel unsurlarımız kırsalda aktif olarak görevlerini sürdürmektedir.

Örneğin; 1 Nisan-1 Eylül 2012 tarihleri arasında Hakkâri bölgesinde 400, Şırnak bölgesinde 328, Siirt bölgesinde 114, Tunceli bölgesinde 132 adet (1-3 tabur çapında birliklerle) operasyon icra edilmiştir.

Şubat – Ağustos 2012 tarihlerinde 330 ölü, 10 yaralı, 33 yakalama olmak üzere yurtiçinde 373 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, 24 terörist teslim olmuştur. Bu rakamlara yurtdışı dahil değildir. 2000 yılı öncesinde bölgede görev yapmış kişilerin yorumlarına yer verilerek kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Haberci ve yorumcuların öğrenmek istedikleri hususları Genelkurmay Başkanlığı’ndan sormalarının doğru ve dürüst habercilik bakımından uygun olacağı düşünülmektedir.

‘KOLCA YATIP KALKIYORLAR’

İç Güvenlik Harekâtına iştirak eden birliklerde, klasik teşkilat yapısı uzun bir süredir terk edilmiş, yerine teröristle mücadele tekniklerine uygun tim/kol yapısı uygulanmaktadır. Bu timler/kollar, Kara Kuvvetleri’nin Dağ ve Komando Okulu İç Güvenlik ve Eğitim Tatbikat Merkezi’nde ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde “Kol Bütünlüğü” içinde eğitim görmekte, kolca operasyona çıkmakta, kolca yatıp, kalkıp, yiyip içmekte ve kolca izine/terhise gitmektedir. Böylece birbirini yakından tanıyan personelin birlikte görev yapması sağlanmıştır.”

‘88 ŞEHİT VERDİK’

Açıklamada, 6 Eylül tarihi itibarıyla 88 şehit verildiği, bunlardan 54’ünün profesyonel asker olduğu vurgulandı. Açıklamada 6 Eylül günü Afyonkarahisar’da şehit olan 25 asker yer almadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.