TSK'dan Türk-Rus operasyonuna ilişkin açıklama

TSK'dan Türk-Rus operasyonuna ilişkin açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rus yetkililerle kurulan koordinasyon neticesinde Rusya Hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının El Bab'ın güneyindeki IŞİD hedeflerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy'un gün içinde basına duyurduğu işbirliğiyle ilgili olarak Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ertuğrulgazi Özkürkçü imzasıyla TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

18 Ocak 2017 tarihinde sabah saat 07:00'da, 07:14'de, 11:35'te ve 16:20'de Koalisyona ait (ABD) Silahlı İHA'lar ile gerçekleştirilen keşifler esnasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DAEŞ'a ait hedefler vurulmuştur.

Yine bugün saat 15:30 sularında Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu neticesinde belirlenen DEAŞ TÖ hedeflerine (Bzagah Bölgesi) Koalisyon Hava Kuvvetlerince (İngiltere'ye ait TORNADO savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlenmiştir. Belirlenen hedefler imha edilmiştir. (Uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlenmiştir.) Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat (Tarafların hava operasyonlarında birbirine zarar vermeme maksatlı koordinasyon) çerçevesinde, bugün RF yetkilileriyle yapılan iyi bir koordine neticesinde RF Hava kuvvetlerine ait savaş uçakları, El Bab'ın GÜNEYİNDE belirlenen DEAŞ TÖ hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirmişlerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.