E. Tümg. Arıkan, ise kayıtlar için ne dedi?

E. Tümg. Arıkan, ise kayıtlar için ne dedi?

Ergenekon davası sanıklarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. E. Tümg. Arıkan, ise kayıtlar için ne dedi?

Ergenekon soruşturması ve davasıyla ilgili aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bulunduğu bazı isimlere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ses kaydında konuşan kişi olduğu iddia edilen isimler tek tek savcılığa çağrılarak ifadelerinin alındığı bazı isimlerin ses kayıtlarındaki kişinin kendisi olduğunu kabel ettiği öğrenildi.

Ergenekon Mahkemesi İstedi

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, emekli Tümgeneral Mutlu Arıkan, “JİTEM’i ben kurdum” diyen emekli Albay Arif Doğan, emekli Or. Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturmanın Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gönderdiği kayıtlar ve belgeler üzerine başlatıldığı belirtildi. Söz konusu ses kayıtlarında şüphelilerin, Ergenekon davası ve soruşturmasındaki gelişmeler hakkındaki yorumları ve yönlendirmeleri yer alıyordu.

Arıkan: Evet O Ses Kaydı Bana Ait

Soruşturma kapsamında adı geçen tüm şüphelilerin ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

“www.youtube.com” adlı internet sitesine düşen “Ergenekon 1 ve 2” adlı ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu dile getiren emekli Tümgeneral Arıkan, “Genelkurmay’daki arkadaşlar ve evimde çoluk çocuğumla yaptığım konuşmalardır” dedi.

Niye ‘Bilmediğimiz Şey Yok’ Dedi?

Ses kaydını internette dinlediğini belirten Arıkan “Bu ses kaydı gayri kanuni olarak kayıt edilmiş. Evimde çoluk çocuğumla yapmış olduğum sohbet konuşmalarıdır. Söylediklerim içerisinde benim Ergenekon örgütüyle irtibatımın olmadığı anlaşılacaktır.

Konuşmada geçen ‘Büyük oranda yani bizim bilmediğimiz hiçbir şey yok içerisinde’ şeklindeki sözlerden kastım görevim nedeniyle Genelkurmay Başkanlığına savcılığımız tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin iddianamedeki belgelerle aynı olduğudur” dedi.

Arıkan, kendisine sorulan Balyoz belgelerinin de içinde yer aldığı 11 nolu CD’deki “2002-2003-1.ORDU-İSTH.BŞK.LIĞI “adlı klasördeki”_GEN ETÜD” adlı dosyadaki “Rütbesi: Tuğg., Adı Soyadı Muharrem Mutlu Arıkan, sicil no Top.1975-5,Görev: 34.İç Güv.P.Tug.K.,Garnizon: Patnos-Ağrı, düşünce: +” içerikli belge için şu bilgiyi verdi:

O Belgeyi Önceden Gördüm

“Belgeyi görevim gereği gönderilen bir CD’yi incelerken gördüm ve hayretler içinde kaldım. Balyoz darbe planı adlı yapılanma hakkında bir bilgim yok. Kişisel bilgilerimin neden bu belgede yazıldığı ve düşünceler kısmına + işareti konusunda bilgim yok.”

Ergenekon Belgelerini Doğrulamıştı

Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma Başkanı Tümgeneral M. Mutlu Arıkan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Ergenenekon soruşturmasıyla ilgili çarpıcı ifadeler yer alıyordu.

Ergenekon iddianamelerinin bazı eklerinin yayınlanmasını engellediklerini belirten Tümg. Arıkan, gizlilik nedeniyle dosyaya konulmayan belgelerde daha farklı bilgilerin olduğunu anlatmıştı: “Bak iddianamenin eklerine, bir sürü tutanak vardır orda, ‘bunların yayınlanması uygun değildir diye’ biz yazmışız. O da onları tutanağa geçirmiş ve dolayısıyla onları koymamış oraya. Daha neler var da... Şey işte, önceden, işte bize gönderildi, ‘bunların içinde askeri bilgi varmı, yayınlanmasına yönelik sakıncalı olduğu bilgi belge var mı’ diye. İddianame ortaya çıkmadan önce gönderdik onları.

Bunları, ‘kesinlikle işte devletin gizliliği ile ilgilidir, yayınlanması sakıncalıdır’ diye. Daha onlar falan girmiş değil yani iddianamenin eklerine. O belgeleri başkaları koymuş diyorsunuz, e kardeşim telefon görüşmelerinide mi başkaları yaptı?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.