Kamer Genç hr zamanki gibi

Kamer Genç hr zamanki gibi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'de Osmanlıya dönüş olduğunu, bunun durdurulması gerektiğine işaret ederek, halkın oyuyla seçilen iktidarı düşmana benzetti

Türkiye'de Osmanlıya dönüş olduğunu, bunun durdurulması gerektiğine işaret eden Genç, halkın oyuyla seçilen iktidarı düşmana benzetti ve bunların 1920'lerdeki yabancı düşmanlardan daha tehlikeli olduğunu ileri sürdü. Genç; "Artık Osmanlıya dönüş yapıyorlar, ülkede yatırım yok. Ne yapıyorlar? Camiler yapıyorlar. Osmanlı devleti de camiler yaptı. Ama ne oldu?” dedi. Genç, Başbakan’ın tek partili dönemi eleştirdiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın babasının da CHP’li olduğunu iddia etti.

Eskişehir'de
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 17'inci kuruluş ve Uğur Mumcu'yu anma etkinliği, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan CHP’li genç, 1920'lerde Türkiye'nin her tarafının yabancı düşmanlar tarafından işgal edildiğini ancak bu milletin asil ve soylu insanları birleşerek Kürt, Çerkez, Laz demeden düşmana karşı şereflice savaşarak İstiklal Savaşını kazandığını hatırlattı. Şimdi Türkiye’nin karşısında yabancı düşman olmadığını ama o günkü yabancı düşmanlardan daha tehlikeli, hilebaz bir takım kişilerin memleketi parçalamaya çalıştığını ileri süren Genç, Osmanlı Devletinin yaptığı işleri ve ibadet için açtığı camilere hakarette bulundu.

Artık Atatürk'ün kurduğu Laik
Türkiye Cumhuriyetinin yıkıldığını, Osmanlıya dönüş olduğunu ileri süren Genç, şöyle dedi: “Tamamen Osmanlı dönemindeki uygulamaları yapıyorlar. Ciddi bir yatırım var mı bu memlekette? Yok. Ne yapıyorlar? Bu memlekete camiler yapıyorlar. Osmanlı devleti de camiler yaptı. Ne oldu? Camilere karşı değiliz. Camiyi de yapalım ama bu memlekete kalıcı, bilimi, teknolojiyi getiren, işsizliği önleyen bir takım yatırımlar yapmamız lazım. Onun için şu karanlık dikta rejimini ortadan kaldırmak için el birliği ile çalışacağız, mücadele edeceğiz. Hiç kimse yılmayacak. Gücümüzü birleştirmek zorundayız. Hepimiz ele ele vermeliyiz.”

GENÇ: GÜL VE ERDOĞAN’IN BABASI DA CHP’LİYDİ

Konuşmasında Başbakan Erdoğan için ağır ifadeler kullanan Genç, şöyle konuştu: “Tayyip Erdoğan sıkıştığı zaman 1950'lerden önceki tek parti döneminin iktidarının olaylarını dile getiriyor. Ya Tayyip Erdoğan diyorum, senin babanda CHP'liydi, o zaman Abdullah Gül senin babanda CHP'liydi. Şimdi Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu'na diyor ki, sen Dersimli değil misin? Arkadaşlar, bir memleketin başbakanlık koltuğuna oturan, o memleketin kanunlarına saygılı olması lazım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin haritasında Dersim diye bir yer var mı? Yok, Tunceli var. Ama Tayyip sen nerelisin? Sende Papunyalısın. Sen Başbakan olduktan sonra Papunya seninle gurur duyuyor demediler mi? Sen de onları alkışlamadın mı? Aslında bunlar söylenmemesi gerek şeylerdir."

KİMLERE HANGİ ÖDÜLLER VERİLDİ

Gecede,
Çağdaş Gazeteciler tarafından 2011 yılının en başarılı kişileri ödüllerini aldı.

Bilim dalında;
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan. Yılın siyasetçisi; CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç. Yılın gazetecisi; Uğur Dündar ile Haluk Şahin. Yılın sanatçısı; Ataol Behramoğlu, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestra sanatçısı Cihat Aşkın, geçtiğimiz günlerde Konya'da savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Gonca Yakut. Yılın sporcusu; Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk, atletizimci Fadime Suna. Yılın hukukçusu; Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu. Yılın emekçileri; CHP’li Tepebaşı Belediyesi kadın temizlik işçileri. Yılın kadını; ‘Balyoz Planı’ soruşturması kapsamında Hasdal’da tutuklu bulanan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan’a verildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum