Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Zazaca sürprizi

Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Zazaca sürprizi

Memleketi Tunceli'de miting yapacak olan Kılıçdaroğlu Zazaca sloganlarla karşılanacak.

Kılıçdaroğlu'nun yarın memleketi Tunceli'de yapacağı miting için şehir merkezi CHP bayraklarıyla donatıldı, billboardlara da Kürtçe'nin Zazaca lehçesinde sloganların yer aldığı afişler asıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın memleketi Tunceli'de yapacağı miting için kentteki hazırlıklar tamamlandı. Şehir merkezi, CHP bayraklarıyla donatıldı, billboardlara da Kürtçe'nin Zazaca lehçesinde sloganların yer aldığı afişler yer aldı

Tunceli'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Kışla Meydanı'nda düzenleyeceği miting için hazırlıklar tamamlandı. Kent merkezi CHP bayraklarıyla donatılırken, Kılıçdaroğlu'nun miting meydanına gelişi sırasında kullanacağı güzergaha da büyük pankartlar asıldı.

Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de yaygın olarak konuşulan Kürtçe'nin Zazaca lehçesinde hazırlanan billboard afişleriyle karşılanmış olacak. BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç'un afişleriyle yan yana asılan afişlerde, ilginç sloganlar yer alıyor.

ZAZACA SLOGANLAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yarın şehir merkezine gelişi sırasında karşılaşacağı billboardlardaki afişlerde yazılan sloganlardan bazıları şöyle:

"Evlade Resul, tı xer ama haro bımbarek (Peygamber evladı kutsal topraklara hoş geldin), Kırmanc, Zaza, Tırk, Kurd, Elevi, Suni, Xore bıra zonena, çoke to ra has keme (Kırmançi, Zaza,Türk, Kürt, Alevi, Sünni'yi kendine kardeş biliyorsun. Seni bu yüzden seviyoruz), Servere ma guna domonuna ma vıle to dare (Bu çocukların günahı senin boynundadır)."

DERSİMLİ ANNELER VE KÜRT GENÇLİĞİ

Billboardlardaki afişlerde, 'Dersimli Anneler', 'Kürt Gençliği' ve CHP'nin 2'nci sıra milletvekili adayı Hüseyin Aygün'ün imzaları buluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.