Tunus'ta polisler evlere saldırıyor...

Tunus'ta polisler evlere saldırıyor...

Tunuslu Sonya İlyas, 'Polisler artık evlere saldırıyor, yağma yapıyorlar. Kimse saat 17.00'den sonra sokağa çıkamıyor. Erkek kardeşlerim, ellerinde sopalar ile evi bekliyor' dedi.

Tunus'ta bulunan Türk vatandaşları İstanbul'a geldi. Yolculardan eşi Türk olan Tunuslu Sonya İlyas, "Polisler artık evlere saldırıyor, yağma yapıyorlar. Kimse saat 17.00'den sonra sokağa çıkamıyor. Erkek kardeşlerim, ellerinde sopalar ile evi bekliyor" dedi.

Havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan yolculardan Birsun Avcı, "Olayların olduğu yerleri fazla görmedik. Her tarafı talan ediyorlar. Tunus'tan kaçan Devlet Başkanının bizim olduğumuz havalimanından kaçtığını söylüyorlardı" dedi.

Yolculardan İpek Denci, "Helikopterlerin ateş açarak uçmaları, en korkutucu şeydi. Şu an orası çok karışık. Ben eşimi ziyarete oraya gitmiştim. Bir daha oraya gider miyim bilmem" diye konuştu.

Yolculardan Tunuslu olduğunu belirten Sonya İlyas, çocukları ile Tunus'a ailesini ziyarete gittiğini, eşinin Türk olduğunu söyledi. Sonya İlyas, "Ben Tunusluyum Tunus çok güzel ama şimdi orası cehennem oldu. Her tarafta silah sesleri var. Geceleri erkekkler ellerinde sopalarla evleri bekliyor. Şimdi Tunus'ta bulunan ailem ile konuştum Erkek kardeşlerim ellerinde sopalar ile evi bekliyor. Birkaç kişi yakalamışlar, bu yakaladıkları kişiler de polis çıkmış. Polisler artık evlere saldırıyor, yağma
yapıyorlar. Kimse saat 17.00'den sonra sokağa çıkamıyor. Askerler, erkeklerin evlerini koruması için izin verdi.. Biz de kaçıp buraya geldik" diye konuştu.

Tunus'taki 333 vatandaşımız yurda döndü

Tunus'tan 8'i bebek 333 Türk vatandaşını getiren THY'ye ait Boeing 777 tipi özel uçak, saat 20.50'de İstanbul Atatürk Havalimanına indi.

Ajanslar
 

Etiketler :