Turgut Altınok MHP'ye geri dönüyor

Turgut Altınok MHP'ye geri dönüyor

Turgut Altınok MHP'ye geri dönüyor

 

Yerel seçim çalışmalarının startını veren MHP, ilk hamlesini Ankara'da yaptı. Daha önce MHP'de önemli görevler üstlenen 1999'da Fazilet Partisi'nden, ardından AKP'den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, 14 yıl sonra MHP'ye geri dönüyor.

MELİH GÖKÇEK'LE KAVGALI

Akşam gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre, aktif siyasete 25 yaşında başlayan Altınok, 1994'te MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok bu görevini 1999'da Fazilet Partisi, 2004'te ise AKP'den seçilerek sürdürdü. 2009'da Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığını isteyen ancak, AKP tarafından yeniden Keçiören'e aday gösterilen Altınok, liste belirlemeleri için verilen süre dolarken adaylıktan çekildi. Melih Gökçek'le uzun süredir kavgalı olan Altınok'a adaylık sürecinde kasetle şantaj yapıldığı iddiaları o dönem gündeme gelmişti. Geçen sürede Altınok eski partisiyle yeniden yakınlaştı. Devlet Bahçeli, geçen ay Altınok'un oğlunun düğününe katılıp nikah şahitliği yaptı.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ÖNEMLİ HAMLE

2009'da MHP'nin Büyükşehir adayı olan ve önemli bir oy oranına ulaşan Mansur Yavaş, parti yönetimiyle ters düşüp MYK dışı kalmıştı. Bu gelişmelerin ardından Altınok'un yeniden MHP'ye dönmesi, yerel seçimler için önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.

14 YIL SONRA ÜÇ HİLAL ROZETİ TAKACAK

Altınok'un MHP'nin Ankara Büyükşehir adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Altınok, 14 yıl sonra yeniden üç hilalli rozete kavuşacak. Altınok'un ya yarın yapılacak parti grup toplantısında ya da hafta sonu yapılacak Kızılcahamam kampında MHP'ye yeniden katılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.