Turgut Özal'ı kim zehirledi?

Turgut Özal'ı kim zehirledi?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği yolundaki iddiaların bugün ortaya çıkan adli tıp raporuyla kesinlik kazanması, 'Özal'ı kim zehirledi?' sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun cevabı ise geçtiğimiz haftalarda görülen Ergenekon duruşmasında veril

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği yolundaki iddiaların, bugün ortaya çıkan adli tıp raporuyla kesinlik kazanması, geçtiğimiz günlerde Ergenekon duruşmasında ifade veren gizli tanığın sözlerini akıllara getirdi.

 
Özal'ın zehirlendiği adli tıp raporuyla kesinleşirken, şimdi herkes 'Özal'ı kim zehirledi?' sorusunu soruyor. Bu sorunun cevabı ise 18 Ekim'de Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen 'gizli tanık Selçuk'un ifadesinde gizli. Gizli tanık Slçuk, Ergenekon'un gücünü anlatırken tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bir sözüne atıfta bulunmuş ve Ersöz'ün ''Biz çok güçlüyüz. Gerektiğinde bir cumhurbaşkanını bile karısına zehirletebiliriz'' dediğini öne sürmüştü.
 
Selçuk, Ergenekon'un tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bu sözleri Ankara'da 6-7 kişinin bulunduğu bir ortamda söylediğini belirtmişti.
 
Savcı Pekgüzel'in ''Sizin 'Cumhurbaşkanını öldürdüler' diye bir iddianız oldu. Nerede söylediler'' sorusu üzerine tanık, 2005'te Ersöz'ün Ankara Ümitköy'deki albayların oturduğu Atabilge Sitesi'ndeki yerine gittiklerini belirterek, Biz Savaş yarbay, İrfan yüzbaşı ile gittik. Onun yanında kendi elemanlarından birkaç kişi vardı. Ersöz, 'Devlet her zaman 18 yaşındadır. Bizlere karşı yapılan her şeyin karşılığını bulacağını' söyledi. Cumhurbaşkanlığı yapmış kişinin eşine bile'' demişti.
 
SEMRA ÖZAL MEZARIN AÇILMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI!
 
Özal'ın ailesinin Özal'ın ölümünden hemen sonra otopsi yapılmasına izin vermemesi, saç tellerini yıllarca şehir dışında bir kasada saklamış olmaları ve Özal'ın mezarının yeniden açılmasına karşı çıkıyor oluşları gözleri Özal ailesine çevirmişti.
 
HÜSEYİN ÇELİK SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRMIŞTI
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, gizli tanığın ifadeleri üzerine Rotahaber'e yaptığı açıklamada, "Hangi cumhurbaşkanın eşinin bunu yapıp yapmadığı belli değildir. Ancak Ergenekon sonuçta terör örgütü olarak adlandırılıyor ve bir terör örgütü her şeyi yapabilir" demişti.
 
"Davada söylenen bu sözler gözleri Turgut Özal'ın ölümüne dolayısıyla Semra Özal'a çevirmiyor mu?" sorusuna da Çelik, "Rahip Santaro cinayetini, Hrant Dink cinayetini, Zirve Yayınevi katliamını hep Ergenekon gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla her şey beklenebilir. Soruşturmayı yürüten savcılık bunun için gerekeni yapacaktır" yanıtını vermişti.
 
OTOPSİYİ SEMRA ÖZAL ENGELLEMİŞTİ
 
Turgut Özal döneminin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi verdiği röportajda Özal'ın ölümünden sonra otopsiyi eşi Semra Özal'ın istemediğini ileri sürmüştü.
 
Semra Hanım'ın "Eşime bıçak dokundurtmam" dediğini belirten Toperi hastanede böylece otopsinin yapılmasının engellediğini iddia etmişti.
 
NE SES KAYITLARI NE SAÇ TELLERİ ORTAYA ÇIKTI
 
Yıllar önce "Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aşamasında, deşifre edip hazırlanıyor" diyen oğul Ahmet Özal, savcılık soruşturma için bunları kendisinden talep ettiğinde bu belgeleri bulamadığını söylemişti.
 
Aynı şekilde Özal'a ait saç tellerinin Semra Özal tarafından yurt dışında bir kasada saklandığı ve savcılığa teslim edilmediği biliniyor.
 
Bu yıl Devlet Denetleme Kurulu raporu üzerine savcılık tarafından çıkartılan kabri açma kararı için Ahmet Özal aile olarak mezarın açılmasını istemediklerini belirtmişti.
 
ROTAHABER / ÖZEL 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.