TADF Başkanı Çınar: Yurtdışındaki Türkler Güçleniyor

TADF Başkanı Çınar: Yurtdışındaki Türkler Güçleniyor

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Çınar ve beraberindeki heyet, Ankara’da düzenlenen “Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması” toplantısına katıldı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Çınar ve beraberindeki heyet, Ankara’da düzenlenen “Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması” toplantısına katıldı.

New York’a dönüşünde toplantı hakkında basın açıklamasında bulunan TADF Başkanı Çınar, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek,dünyanın birçok ülkesinden gelen farklı toplum temsilcileri ile buluşma imkanına sahip olduklarını belirterek, bilhassa sosyal, kültürel ve milli konularda ortak çalışma konusunda Avrupa’daki bazı ülke temsilcileri ile görüştüklerini belirtti.

Federasyonu’nun çok yakın zamanda yaptığı Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’nin yankılarının halen devam ettiğini Ankara’da gördüğünü belirten Çınar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açılış sunumu sırasında bilhassa Türk Günü Yürüyüşü’nden bahsetmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun partiler üstü bir kuruluş olduğunun altı çizildiği belirtilerek, Amerika’daki lobi faaliyetlerinde birlik ve beraberlik altında çalışıldığını belirtti.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı,Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığını belirten Çınar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç ve ekibini başarılı bir konferans yaptıkları içinde tebrik etti.

Yurtdışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren eğitim, gümrük, diyanet, konsolosluk hizmetleri, spor, iletişim aile ve kadın konularının Masaya yatırıldığını belirten Çınar, Amerika’dan gelen diğer kuruluşlar ile beraber, Amerika’daki Türk toplumununda sorunlarının iletildiğini söyledi. Başbakan Bekir Bozdağ’ın, 2014 yılında yapılacak yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanma hakkının resmilestiğini tekrar hatırlattığını belirten Çınar, Yurtdışındaki Yaşayan Vatandaş ve Soydaşlarımıza olan önemin arttığını gördüğünü söyledi.

Başkan Çınar, Ankara’da bulunduğu sürede NTV Avrupa, Star TV ve CNN Türk ile de röportaj yapma imkanı bulduğunu belirterek, Dünyadaki Türk Diasporasının güçlendiğini belirtti.

 Ayrıca,  TADF Ekibi ATAA Ekibi ile ayrı bir toplantı yapar iken, Türkiye’ye ziyarette bulunan Amerika Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sermin Özçilingir de üst düzeyde görüşmeler yaparak, New York’ta faaliyet gösteren Atatürk Okulu’nun tanıtımını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.