Türk asıllı Belediye Başkanının başarısı

Türk asıllı Belediye Başkanının başarısı

Avrupa Yol Trafik güvenlik ödülünü İsveç’in 5. Büyük şehri Lingköping kazandı. Ödülü Lingköping Belediye başkanı Türk asıllı Muharrem Demirok aldı.

Atila Altuntaş/Stockholm

Avrupa’dan 400 Şehrin katıldığı yarışma da; Trafik güvenliği, ölüm ve maddi hasarın azaltılması, yayaların ve bisiklet yollarının 2020’ye kadar güvenlikte en üst düzeye gelmesi projesin de, İsveç’in Lingköping şehri, Londra, Paris, Hamburg, Madrid gibi büyük şehirleri geride bırakıp, 400 Avrupa kentinin arasından sıyrılarak ödüle layık görüldü.

TÖREN BRÜKSEL’DE YAPILDI

Brüksel’de gerçekleştirilen ödül törenine katılan, T ürk asıllı Lingköping  Belediye başkanı Muharrem Demirok ödülü Avrupa Birliği Trafik Komisyonu Başkanı Antonio Tajani’nin elinden aldı.

Avrupa’nın dev şehirlerinin arasından sıyrılarak insan hayatının güvenliğini ön plana çıkaran bu anlamlı ödülü almaktan mutluluk duyduğunu belirten Demirok , ‘’Lingköping’de belediyeye ait yollarda güvenliği en üst seviyeye çıkardık ve dörtlü yol uygulamasına geçtik. Bisiklet, yaya ve otomobil yollarını birbirinden ayırdık. Teknolojiden faydalanarak, kışın kar yağan yolları internette hemen tespit ederek hızla temizliyoruz’’ diye konuştu

 KAZALARI SIFIRA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Belediye’ye ait yollarımız da yılda, 5-6 kişi çeşitli trafik kazalarından ölüyor diyen Muharrem Demirok, ‘’İsveç’ten Stockholm, Malmö, Göteborg ve Avrupa’nın dev şehirlerini trafik güvenliğin de geride bırakmak bizi daha hırslandırıyor. İnşallah 2020’ye kadar trafik kazası ölümlerini ve maddi hasarı en aza düşürürüz’’ dedi.

AMAÇ YILDA 25 BİN KİŞİNİN HAYATINI KURTARMAK

Dünya’da trafik güvenliğinin en iyi ve kazaların da en az İsveç’te olduğunu belirten Avrupa Birliği Trafik Komisyonu Başkanı Antonio Tajani, ‘’ Şuan da Avrupa’da ortalama trafik kazasından yılda 40 bin kişi ölüyor. 1,7 milyon kişi de ağır yaralanıyor. Trafik kazalarından doğan yıllık ekonomik zarar 200 milyar Euro, buda Avrupa Birliği Gayri Safi Hâsılanın yaklaşık %2’ne tekabül ediyor’’ şeklinde konuştu.

Amaçlarının yılda Avrupa’da 25 bin kişinin hayatını kurtarmak olduğunu işaret eden Tajani, ‘’Avrupa’da ki şehirlerin belediyelerini trafik güvenliği konusunda, daha verimli hale getirmek için Avrupa Yol Trafik Güvenliği ödülünü her yıl Brüksel’de özel bir törenle hak eden belediye’ye verilecek’’ dedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :