Mesut Özil sahayı yaktı

Mesut Özil sahayı yaktı

Türk asıllı yıldız, Yunanistan yarı alanında ayak basmadık yer bırakmadı.

Termal kamera ile yapılan çekimler, Mesut Özil’in ne kadar etkili olduğunu kanıtladı. İki asist yapıp, yüzde 93 pas isabetiyle oynayan gurbetçimiz, yarı finalde de Almanya’nın en büyük kozu olacak. 

ALMANLAR rakiplerini “Panzerler” gibi ezip geçiyor. Mesut Özil gol atmasa da rakip takımları dağıtıyor. Bu durumdan son olarak Yunanistan da nasibini aldı. Almanların 4-2 kazandığı maçta oyunu nasıl rakip sahaya yıktıklarını ve Mesut’un ne kadar etkili bir futbol oynadığını ise termal kamera ile yapılan çekimler ortaya koydu.

Futbolcuların hareket alanlarını kırmızı ile gösteren termal şema incelendiğinde, Panzerlerin art arda gelen galibiyetlerinin şansla ilgili olmadığı açıkça görülüyor. Almanya, Yunanistan karşısında maçı adeta rakip sahaya yıktı. İlk yarıda topla oynama oranı Almanların yüzde 70 lehine oldu. Karşılaşma bittiğinde ise bu oran yüzde 66’ya karşılık yüzde 34’e gerilemişti. Rakip kaleyi 24 şutla ablukaya alan Löw’ün öğrencileri, bunların 14’ünde kaleyi buldu. Ayrıca 10 da köşe atışı kullandılar. 

Özil, Komşu’nun sahasından çıkmadı

TERMAL kamera ile alınan verilere göre Mesut Özil, Almanya-Yunanistan maçının yıldızı oldu. Karşılaşmada iki gol pası veren ve sürekli rakip yarı alanda görünen Mesut’un, toplam 122 pasının 96’sı yerini buldu. Ayrıca üç kez kaleyi yokladı. Hücumda sağ kanatta daha çok görülen Türk asıllı yıldız, buna karşılık diğer kanatta oynayan Reus ile sürekli pozisyon değiştirdi. Yüzde 93 pas yüzdesiyle oynayarak Yunanistan’ın ipini çeken isimlerin başında geldi. 

Bununla birlikte Almanlar, Euro 2012’nin toplam istatistiklerinde de lider durumda. Şu ana kadar 4 maçta 9 golle turnuvanın en fazla gol atan takımı olurlarken, rakip kaleleri tam 33 kez yokladılar. Genelde yüzde 57 topa sahip olma oranıyla da rakiplere üstünlük kurdular.

Her adımları izleniyor

OYUNCU izleme sistemlerinin son yıllarda öne çıkan iki yöntemi var. Çift kamera yöntemi ve özel bir yazılımla tüm futbolcular teker teker izlenirken, özel bir algoritmayla sahada attıkları her adım saniye saniye yazılıyor ve veriler hesaplanabiliyor.

Kramponlarda çip var

CAIROS Teknoloji’nin ürettiği mikroçipler futbolcunun kramponu, tekmeliği ya da şortuna yerleştirilebiliyor. Böylece oyuncunun yaptığı her hareket bir bilgasayara kaydediliyor. Adidas da F50 ismini verdiği ayakkabısında bu teknolojiyi geliştirmiş ve müşterilerine sunmuştu. 

Çizgi tartışmasını bitirecek teknoloji

ALMAN teknoloji firması Cairos, futbolcu takip sistemleri üretmenin yanı sıra, gol çizgisi teknolojisini de geliştirmeyi sürdürüyor. Premier Lig’de bu sezon devreye girmesi beklenen teknoloji, topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmalarına son noktayı koyacak. 

Dünya rekoru kırdılar

TURNUVANIN en genç takımı Almanya, son 15 resmi maçından da galibiyetle ayrılarak dünya futbol tarihinde bunu başaran ilk ülke oldu. İspanya 19 maçlık galibiyet serisinde bir karşılaşmayı penaltılarla kazandığı için değerlendirme dışı kalıyor. Almanlar ise, Uruguay’ı 3-2 yendikleri maçla başlayan galibiyet serisini önceki gün 15’e çıkardı.

Merkel soyunma odasına indi

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan galibiyetinin ardından soyunma odasına giderek takımını tebrik etti. Daha önce 2010 Dünya Kupası’nda da soyunma odasına inen Merkel, Alman futbolculara “Böyle oynamaya devam edin” diye tavsiyede bulunmayı da ihmal etmedi. Başbakanın ziyaretini o sırada duşta olan Schweinsteiger ise kaçırdı.   

Maç golle kazanılır

Bild: Bizi kimse tutamaz. Löw ve ekibi şampiyonluk yolunda ilerliyor. 
Sport Bild: Futbol fazla gol atarak kazanılır. Her zaman defans olmaz. 
Kicker: Yunan engelini aştık. Katı defansı Löw’ün öğrencileri 4 golle geçti. 
RTL: Yunanistan’ın 2004 yılı taktiği bu kez tutmadı. Mesut Özil göz kamaştırdı.
Frankfurter Rundschau: Sirtakiyi bu kez Alman gençleri oynadı. 
ARD: 15 resmi maçtan 15 galibiyetle ayrılmak. Bu ne güzel bir rekor!
Sport 1: Dinamit gibi gelen 4 gol Yunanistan kalesini düşürdü.

Aslan gibi savaştınız

Sports Day: Sizinle gurur duyuyoruz. Aslanlar gibi savaştınız.
Live Sport: Başlar yukarıya. Çeyrek finalde elendik. 
Fos: Yıldızlarla dolu Almanya farklı bir sınıfta.
Derby News: Mucize gerçekleşmedi. 2004 rüyası birkaç dakikada bitti.
Metro Sport: Brezilya bizi bekle, 2014’te geliyoruz.
Salpingidis’in tv’ye açıklaması: Başımızı dik tutarak Yunanlıları tatmin ettiğimizi umuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.