Türk bakan hangi 'Tanrı'ya yemin etti?

Türk bakan hangi 'Tanrı'ya yemin etti?

Alman basını, Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak göreve başlayan Aygül Özkan'ın "tanrı" üzerine yemin etmesini ön plana çıkartarak "Özkan hangi tanrıyı kast etti'' diye sordu.

"Berliner Morgenpost" gazetesi, "Aygül Özkan tanrılı yemin etti" başlığıyla verdiği haberde, okullarda dini sembollerin bulundurulmasına karşı çıktığı için özür dilemek zorunda kaldığı belirtilen Özkan'ın, bu gelişmelerden sadece bir gün sonra bakanlık yeminini ederken, çok sayıda bakanın söylemediği "tanrılı yemini" ettiği ifade edildi.

"Die Welt" gazetesi de "Aygül Özkan tanrı üzerine yemin etti" başlığıyla verdiği haberde, Özkan'ın, yeminine tanrılı kısmı dahil ettiğini, Hannover'deki eyalet meclisinde düzenlenen yemin töreninde "tanrı bana yardım ettiği sürece" şeklindeki kısmı da okuduğunu yazdı.

Özkan'ın bir Müslüman olarak Yahudilik'te, Hristiyanlık'ta ve İslamiyet'te ortak olan tek tanrıya işaret ettiği, değerlerinibenimsediği için Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisini seçtiğini söylediği hatırlatıldı.

Bild gazetesi de "Özkan hangi tanrıyı kast etti" başlığıyla verdiği haberde, bakanların göreve başlarken "tanrı" kelimesini yemine dahil etmek zorunda olmadığına işaret ederek, Özkan'ın, "tanrı"lı yemin metnini tercih ettiğini yazdı.

Dinlerde farklı öğretiler olmasına rağmen hepsinde tek ve aynı tanrının kastedildiğini, yemini ile bu tanrıya işaret ettiğini söylediği belirtilen Özkan'ın, "Böylelikle, sonuçtahayatımın ve yaptıklarımın hesabını tanrı önünde vereceğim yönündeki inancımı ifade ettim" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Özkan, Almanca olarak, "Tüm gücümü halka ve ülkeye adayacağıma, Federal Almanya Cumhuriyeti Anayasasını ve Aşağı Saksonya Anayasasını koruyacağıma, savunacağıma, görevlerimi içtenlikle yerine getireceğime ve tüm insanlara adil davranacağıma yemin ederim" demiş, yeminini, "Tanrı bana yardım ettiği sürece" sözleriyle tamamlamıştı.

AA

Etiketler :