Türk Bayrağı ABD'de Göndere Çekildi

Türk Bayrağı ABD'de Göndere Çekildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Türk Bayrağı ABD'nin Massachusetts Eyaletinin Başkenti Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrinde 7. kez göndere çekildi.

E.Mucteba Kerim www.habername.com Lawrence/MA
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaletinin kuzeyinde Türklerin yoğun olduğu Merrimack Valley bölgesi Lawrence Şehrinin Belediye binasında yapılan törende Türk bayrağı 7. kez göndere çekildi.
 
Töreni Müsiad Boston temsilcisi Kemal Bozkurt organize etti. Bozkurt Türklerin bu bölgeye 40 yıl önce New York'un Rochester şehrinden gelen terziler tarafından yerleştiğini bildirerek son 7 yıldır kesintisiz olarak Cumhuriyet Bayramı öncesi Türk Bayrağını göndere çekiyoruz dedi. Törene katılan herkese teşekkür eden Bozkurt Lawrence şehrinin tüm göçmenlere bağrını açtığını belirtti. Bozkurt ayrıca katılan herkese Türk Hava Yolları'yla mutlaka Istanbul'u ziyaret etmelerini tavsiye etti.
 
Daha sonra söz alan Boston Konsolosu Engin Aksu, bir buçuk ay önce göreve geldiğini ve törene katılmaktan çok mutlu olduğunu belirtti ve katılan Türk vatandaşlarıyla misafirlere teşekkür etti.
 
Lawrence şehrini temsilen törende konuşan Belediye Meclis üyeleri Ana Levy ve Pavel Payano'da bayrak merasimine bir kez daha katılmaktan çok memnun olduklarını belirterek Lawrence'deki Türk toplumuna başarılar dilediler.
 
photo-2019-10-27-16-01-52.jpgphoto-2019-10-27-16-01-53_8jpg.jpgphoto-2019-10-27-16-01-59_2jpg.jpg

Bayrak çekiminden önce ise okunan üç ayrı bildiri töreni organize eden Kemal Bozkurt'a teslim edildi. Belediye Başkanı, Massachusetts Eyalet Milletvekili Marcos Devers ve Massachusetts eyalet senatörü Barry Finegold yayınladıkları bildiride Lawrence'de yaşayan Türkleri tebrik ederek Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladılar.
 
Tören istiklal marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesinin ardından Türk Hava Yolları'nin sponsorluğunda Boston Kebab House'den gelen yemek ikramıyla sona erdi.

photo-2019-10-27-16-01-59_11jpg.jpgphoto-2019-10-27-16-02-55.jpgimg_0904.jpg


 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.