Türk Bayrağı ABD'de Dalgalandı

Türk Bayrağı ABD'de Dalgalandı

Cumhuriyetimizin 92. yılı münasebetiyle Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrinde Türk Bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi

E. Mustafa Es'ad'in haberi

www.habername.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaletindeki Lawrence şehrinde Türk bayrağı bu senede göndere çekildi.

Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrine Türkler ilk kez 100 yıl önce Osmanlı imparatorluğu zamanında gelmeye başladılar. İlk gelen bu Türklerin pasaportları halen Lawrence İl Halk kütüphanesinde bulunmaktadır. 30 yıl önce çoğunluğunu terzilerin oluşturduğu Türkler yeniden Lawrence şehrine göç etmeye başladılar. Lawrence şehri komşu şehirler Lowell ve Haverhill ile birlikte sanayi devriminin yaşandığı üç şehir olarak bilinmekte. Titanic'ten büyük tekstil fabrikalarıyla meşhur bu üç şehir, aynı zamanda immigrant (göçmen) şehirleri olarak da biliniyor.

Cumhuriyetimizin 92. yılında Lawrence şehrinde, bu yılda Türk Bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. Bu tarihi törene Lawrence Belediye Başkanı Dan Rivera, Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Massachusetts Eyalet Milletvekili Marcos Devers, Lawrence Halk Kütüphanesi Müdür Vekili ve Müsiad Boston sorumlusu Kemal Bozkurt, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ÖğretimÜyesi Ahmet Ozkan, başarılı işadamı Ömür Alpoguz Lawrence ve çevresinde oturan Türkler ve Türk dostları iştirak ettiler.

Programı organize eden ve yöneten Kemal Bozkurt açılış konuşmasında: "Bugün üçüncü kez Lawrence'de bayrağımızı göndere çekiyoruz.Üç yıldır mütevazı bir şekilde başlattığımız bu törenin kıyamete kadar devam etmesini diliyor ve umuyorum" dedi. Bozkurt konuşmasında Türkiye'nin herkese kucak açtığını; Avrupa'nin 200 bin Suriyeli göçmeni bile alamazken Suriye'deki savaştan dolayı ülkelerini terkeden 2 milyondan fazla Suriyeli'yi yine bağrına bastığını bildirerek; Lawrence şehrini de Türkiye'ye benzetti. Bozkurt 76 bin kişilik Lawrence'de hemen her milletten insanın bulunduğunu beyan ederek katılan herkese teşekkür etti.

Lawrence Belediye Başkanı Dan Rivera ise; Lawrence'de bulunan bütün etnik grupların bu tur davetlerine iştirak etmekten memnuniyet duyduğunu belirterekgeçen yıl olduğu gibi bu senede Türk Bayrağı'nin göndere çekilmesi törenine seve seve katıldığını ve başta Başkonsolos Ömür Budak ve Kemal Bozkurt olmak üzere herkese teşekkür etti.

Lawrence'deki bu önemli güne iştirak eden ve törene katılan bütün Türk vatandaşları ve ABD'li misafirlerle ayrı ayrı ilgilenen Boston Başkonsolosu Ömür Budak'da yaptığı konuşmasında; Cumhuriyetimizin 92. yılında Lawrence'deki bu güzel törende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; bu tur bayrak merasimlerinin ABD içindeki değişik etnik kökenli vatandaşlar için önemini beyan etti ve katılan herkese tekrar teşekkür etti.

Tören şanlı Türk bayrağının İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle sona erdi.

Törenden sonra tüm katılımcılara Lawrence Halk Kütüphanesinde Türkyemekleri ikram edildi.

img_2911.jpgimg_2915-(1).jpgimg_2918.jpgimg_2922.jpgimg_2928.jpgimg_2957-(1).jpgimg_2958.jpgimg_2972.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum