Türk Bayrağı Lawrence'de DALGALANDI

Türk Bayrağı Lawrence'de DALGALANDI

ABD'nin Massacshusetts Eyaletinin Lawrence şehrinde tarihi gün yaşandı.

E. Nihal Bozkurt'un haberi

29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaletindeki Lawrence şehrinde ilk kez Türk bayrağı göndere çekildi.

Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrine Türkler ilk kez 100 yıl önce Osmanlı imparatorluğu zamanında gelmeye başladılar. İlk gelen bu Türklerin pasaportları Lawrence İl Halk kütüphanesinde bulunmaktadır.

30 yıl önce çoğunluğu terzilerin oluşturduğu Türkler yeniden Lawrence şehrine göç etmeye başladılar. Lawrence şehri komşu şehirler Lowell ve Haverhill ile birlikte sanayi devriminin yaşandığı üç şehir olarak bilinmekte. Titanic'ten büyük tekstil fabrikalarıyla meşhur bu üç şehir, aynı zamanda immigrant (göçmen) şehirleri olarak da biliniyor.

Cumhuriyetimizin 90. yılında Lawrence şehrinde, ilk kez Türk Bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. Bu tarihi törene Lawrence Belediye Başkanı William Lantiqua, Boston Başkonsolosu Burak Karartı, www.habername.com Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt, Lawrence'e 30 yıl önce gelen ilk Türklerden olan Hüner Sak, Türk işadamı Güngör Atmaca, Lawrence ve çevresinde oturuan türkler ve Türk dostları iştirak ettiler.

Programı yöneten Kemal Bozkurt, "Bugün tüm dünyadaki Türkler iki bayramı yaşıyorlar. Lawrence'deki Türkler ise üç bayramı yaşıyorlar". dedi. Dünyadaki tüm Türkler Cumhuriyetimizin 90 yılı ve İstanbul Tünelinin açılışını kutlarlarken; Lawrencedeki Türkler'de tarihte ilk defa bayrağımızın göndere çekilişine tanıklık etmiş oluyorlar" dedi. Bozkurt ayrıca törendeki tüm misafirlere THY'nin 12 Mayıs 2014'ten itibaren Boston'dan İstanbul'a direk uçuşların başlayacağı müjdesini de verdi.

Boston Başkonsolosu Burak Karartı ise; böyle bir günde Lawrence'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ilkini bugün gerceklestirdiigimiz bayrak merasiminin sürekli olmasını arzu ettiğini belirterek belediye başkanı Lantiqua'ya teşekkür etti.

Lawrence'in Dominikan asıllı belediye başkanı William Lantiqua ise; "bazı kişiler, ABD bayrağının dışındaki bayrakları bir haftalığına niye aştığımızı anlayamıyorlar. Hepimiz ABD vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz ancak ozumuzu de unutmuyoruz bu açıdan sehrimizdeki tüm etnik grupların kurtuluş günlerinde bayraklarını aşıyoruz" diyerek ilk kez Türk bayrağının kendi döneminde asilmasindan da ayrıca memnuniyet duyduğunu beyan etti.

Tören şanlı Türk bayrağının gondere çekilmesiyle sona erdi.

Törenden sonra tüm katılımcılara tecrübeli restaurantci Yasemin Özden'in hazırlamış olduğu baklava, börek ve dolmalar ve Türk lokumu ikram edildi.

new1.20131031174319.jpg
 

new5.jpg

new4.jpg

new6.jpg

new3.jpg

new2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum