Türk bilim adamından şok eden buluş

Türk bilim adamından şok eden buluş

Uzun yıllardır ruh sağlığı alanında çalışmalarını başarıyla sürdüren dünyaca tanınmış Türk asıllı tıp adamı Richard Maytap, çok özel bir ilacın deneylerinde sona çok yaklaşıldığını büyük bir sevinçle açıkladı.

İlacı kullanan 3G cep telefonu özelliği kazanıyor

Bilindiği gibi hepimizin kafasının içinde hiç durmadan konuşan bir ses var. Kimin nesidir, in midir cin midir belli olmayan bu sesi kafasına takan Maytap, sesin kaynağını bulmak için araştırmalar yapıyordu. Bu sesle ilgili çarpıcı sonuçlara ulaşan Maytap, bu sesin aslında o kişiye ait olmadığından şüpheleniyordu. Kafasının içinde bir takım sesler duyan hastaların, nasıl olup da bu sesi kendi istekleriyle durduramadıkları konusu merakını iyice kamçılayan Maytap, sağlıklı insanların kafalarının içindeki sese yoğunlaştı. Kendi kafasının içindeki sesi her şeyi denemesine rağmen bir an için bile susturamayınca iyice kıllandı ve bu işin içinde bir bit yeniği olduğuna neredeyse emin oldu.

Sesi susturmak isterken kazayla oldu

Çalışmalarına hız veren ünlü doktor, uzun süre bu sesi susturacağını düşündüğü ilaçlar üzerinde çalıştı. Bulduğu son ilacı kendi üzerinde denerken 3G özellikli bir telefona dönüştüğünü fark etti. İlacı kullanmayı kabul eden diğer deneklerle mesafe sorun olmaksızın görüntülü görüşme yapabildiğini açıklayan Maytap, sistemin çalışma mantığının aslında çok basit olduğunu açıkladı.

Şimdilik sekiz saat

İlacı kullanan kişi, diğer bir ilaç kullanıcısını aramak isteyince, o kişinin adını içinden üç kere söyleyerek görüntüsünü hayal ediyor. Karşı taraf kafasının içinde bir zil sesi duyuyor ve çağrıyı yanıtlamak isterse üç kere içinden “Aç” komutu veriyor. Karşı taraf ilacı kullanmamışsa veya ilacın etkisi geçmişse “Aradığınız kişi bildiğiniz gibi” mesajı alınıyor. İlacın etkisi şu an için 12 saat olarak açıklandı. Ayrıca şu an için arama yapanın kimliği aranan tarafından aramaya cevap verilmeden saptanamıyor. Maytap, en kısa zamanda ilacı geliştirip etki süresini uzatacağını ve arayanın kimliğinin, zil çalarken, görüntülü olarak kafada belirmesini sağlayacağını söylüyor.

Yetkililer sisteme mesafeli

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuya şüpheyle yaklaştılar. Yetkililerin tüm insanlığın tırlatmasına yol açabileceğini düşündükleri sistem için “Bekle gör” politikası izleyecekleri öğrenildi. Yetkililerin bu endişesini anlayışla karşıladığını söyleyen Maytap, bunun bilgisizlikten kaynaklanan bir endişe olduğu görüşünde. Maytap'a göre tırlatmak söz konusu değil çünkü zaten tırlatma gerçekleşmiş durumda. Maytap felsefesini "Rahatlayıp ilacın tadını çıkaralım arkadaşlar. Olan olmuş, kastırmayalım" biçiminde özetledi.

Kaynak: NGH

Etiketler :