Türk F-16'lar Rus uçağı için alarma geçti

Türk F-16'lar Rus uçağı için alarma geçti

Genelkurmay Başkanlığı, 2 F-16'nın Rus uçağının Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarında muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla alarm durumuna geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'na ait bir İL-20 tipi askeri uçağının, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarına giriş yapması nedeniyle, hava sahası ihlalini önlemek için Türk F-16'lar tarafından önleme yapıldığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu (RF)'na ait bir İL-20 tipi askeri uçağın, 22 Ekim 2013 tarihinde, 16.37-19.05 saatleri arasında, Karadeniz'de Türkiye-Gürcistan hudut bölgesinden, Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, kıyılarımıza paralel olacak şekilde doğudan batıya doğru uçuş icra ettiği belirtildi.

F-16'LARA ALARM GÖREVİ VERİLDİ

Genelkurmay, Rus uçağının Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarında Ankara FIR'ına girişi ile birlikte, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Merzifon'da konuşlu 2 adet F-16 uçağına 'alarm' görevi verildiğini kaydetti.

Açıklamada, "Merzifon'dan saat 16.38'de kalkış yapan uçaklarımız, saat 17.14'de RF uçağına, Ordu açıklarında önleme yapmış ve Türk Hava Sahasında seyirle, RF uçağını Türkiye-Bulgaristan hududuna kadar izlemiştir. RF uçağının, saat 19.05'de bölgeden uzaklaşması ile birlikte, uçaklarımız üssüne dönüş yapmıştır." denildi.

Kaynak: CİHAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.