Türk Kızılay'ı Bosna Hersek'te

Türk Kızılay'ı Bosna Hersek'te

Türk Kızılayının, 2 bin 250 battaniye ve 450 mutfak setinin bulunduğu yardım paketlerini taşıyan tır, selden en fazla etkilenen yerlerden Brçko kentine ulaştı

 

Türk Kızılayının, Bosna Hersek'e yardımlarını taşıyan 2 tırdan biri, selden en fazla etkilenen yerlerden Brçko kentine ulaştı. 

Yaklaşık 2 bin 250 battaniye ve 450 mutfak setinin bulunduğu yardım paketleri, Brçko kentinde bulunan depolara konuldu. Yardım daha sonra selden etkilenenlere dağıtılacak. 

Yardım tırını karşılayan Türk Kızılayı Afet ve Toplumsal İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Bosna Hersek'te sel afetine ilişkin operasyonunu 2 gün önce başlattığını hatırlattı. 

Daha önce uçakla yaklaşık bin battaniyenin gönderildiğini belirten Şimşek, bugün ise gelen tır ile 2 bin 250 battaniye, 450 mutfak setinin Brçko'ya ulaştırıldığını söyledi. 

Şimşek, "Bunun dışında yarın bir tırımız daha gelecek ve yine 2 bin battaniye ve 15 tona yakın hijyen malzemelerini buraya getireceğiz. Çünkü sel afeti nedeniyle bölgedeki evlerde ciddi miktarda kirlenme var, insanlar evlerine bu yüzden giremiyor. Dolayısıyla temizlik malzemesi gönderiyoruz" diye konuştu.  

Şimşek, yardımların bundan sonra da süreceğini, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının Türk Kızılayı ile göndermek istediği yardımlara aracılık edeceklerini bildirdi. 

Bu arada, askeri uçakla Bosna Hersek'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de bugün Brçko kentinde su tahliye çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde yaklaşık 50 kişilik bir ekibin ve su tahliyesi yapacak çeşitli araçların da Brçko'ya ulaştırılacağı öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.