Arakanlılar İçin  Türk Kızılayı Kalıcı Konutlar İnşa Edecek

Arakanlılar İçin Türk Kızılayı Kalıcı Konutlar İnşa Edecek

Ülkelerinde maruz kaldıkları işkencelerden dolayı göç edip Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlara Türk Kızılayımız sahip çıktı.

Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan ve son yaşanan olayların ardından ise bölgeye ilişkin planlarını revize eden Türk Kızılayımız yine Arakanlı kardeşlerimizi ve gönüllerimizi mutlu edecek projeleri ortaya koydu.

Türk Kızılayından Prefabrik Konut !

Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için prefabrik konut inşa edecek. Süreci yerinden değerlendirmek için Bangladeş’e giden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, AFAD işbirliği ile inşa edilmesi planlanan konutların izin süreçlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.
 
Hükümet yetkilileri ve Bangladeş Kızılayı Genel Başkanı Hafız Ahmed Mazumdar ile görüşen, konutların yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Kınık ve beraberindeki heyet, çalışmaların bir an önce başlaması için anlaşmaya vardı. Ülkede faaliyet gösteren Türk STK temsilcileriyle de bir araya gelen Kınık, içerisinde sosyal ve dini tesislerin de olacağı projede herkese görevler düşeceğini vurguladı.
 
Bangladeş’te daimi temsilciliği bulunan Türk Kızılayı, her gün binlerce Arakanlı Müslüman’ın teknelerle göç ettiği Bangladeş’in Cox’s Bazar kentinde gıda dağıtımlarını da artırdı. Dağıtım çalışmalarına Genel Başkan Kınık da eşlik etti.
 
Kutupalong ve Ukhia mülteci kamplarındaki gıda dağıtım çalışmalarına katılan Kınık, göç yolunda zayıf düşmüş, hastalanmış insanlara da yardım etti. (KIZILAY)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.