Miniklere Türk Klasikleri Serisi Çıktı!

Miniklere Türk Klasikleri Serisi Çıktı!

Türkiye’de bir ilk olan çocuklar için Türk klasikleri Serisi Şiir Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Okul Öncesi Eğitimi (5-6) yaş grubu için hazırlanan set 10 kitaptan oluşuyor. Fatma Çetin Kabadayı’nın yazdığı  L.Zeki Oksev’in resimlediği kitapların her biri 16 sayfadan oluşuyor. Çocuklara Türk büyüklerini eğlendirerek öğretmek amacıyla hazırlanan serinin Türkiye’de bir ilk olduğu bildirildi.

Nene Hatun’un Cesareti, Nasrettin Hoca’nın Sırrı,Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy,Koca Yusuf Yenilmez,Keloğlan ve Altın Diş, Karagöz ile Hacivat, Karacoğlan ile Cankız,İbni Sina ve Evliya Çelebi’den oluşan Türk Klasikleri setinde her kitap 30 cm. büyüklüğünde renkli ve parlak kuşe kağıt baskısıyla miniklerin olduğu kadar anne babaların da ilgisini çekiyor.

Tanıtım bülteninde  ''Türk Klasikleri'' Hikâye setimizle çocuklarımız tarihimizdeki önemli Türk kahramanlarını tanıyacak, doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik, çalışkanlık, iyilikseverlik gibi olumlu kavramları daha çok benimseyecek; tembelliğin, benciliğin, hilekârlığın, yalancılığın zararlarını fark edecek; sağlığın, güvenin, dostluğun önemini anlayacak, yeni ve farklı karakterlerle kelime dağarcıklarını da geliştirecektir,” deniliyor.

 

Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın Şiir Çocuk Yayınlarından daha önce çıkan “Eğitici Masallar Serisi” de okul öncesinde büyük ilgi görmüştü. Roman ve hikaye ağırlıklı yazan Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı'nın 34'e yakın eseri bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.