Türk müsün Kürt müsün anketi

Türk müsün Kürt müsün anketi

Konsensus'un yaptığı ankette araştırmaya katılanlara ilginç sorular yöneltildi.

Konsensus tarafından yapılan son ankette "Türkiye Gündemi Araştırması Haziran 2012 4+4+4 ve Kürtaj'' başlıklı araştırması darbe tartışmalarını da mercek altına alındı.

 

DARBE YAPILSA DİRENİR MİSİNİZ?

Konsensus, "Bugün Türkiye'de darbe yapılsa, siz darbeye direnir misiniz?" diye sordu. "Evet, direnirim'' diyenlerin oranı yüzde 71.6 çıktı.

Konsensus bu çalışma için, 24 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında 81 ilin hem kentsel hem de kırsal kesiminden seçmen nüfusunu temsil etme yeteneğine sahip, 18 yaş üstü 749'u erkek, 751'i kadın, toplam bin 500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüştü.

SURİYE'YE ASKERİ MÜDAHALEDE BULUNMAYI İSTEMİYORUZ

Konsensus, "Sizce Türkiye, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklardan dolayı Suriye'ye askeri müdahalede bulunmalı mıdır?'' diye sordu. Ankete katılanların yüzde 77'si "Hayır'' cevabını verdi.

'EŞİT MESAFEDE DURMALIYIZ':

"İran ile ABD arasında yaşanan gerginlikte Türkiye hangi ülkeden yana tavır almalıdır?'' sorusuna yanıt verenlerin yüzde 69.9'u "İki ülkeye de eşit mesafede durup desteklememeli'' dedi.

AYLIK GELİRİYLE GEÇİNEBİLENLER AZALDI:

"Aylık gelirinizle geçinebiliyor musunuz?" sorusuna "Evet geçinebiliyorum" diyenlerin oranı marta göre 18.9 puan düşerek yüzde 57.4'e geriledi.

 

KENDİNİZİ HANGİ KÖKENE AİT HİSSEDİYORSUNUZ?

"Kendinizi hangi etnik kökene ait hissediyorsunuz?" sorusuna % 77.9 "Türk", % 10.3 "Kürt" yanıtı geldi.

 

 

 

 

HANGİ TAKIMI TUTUYORSUNUZ?

Ankete katılanlara hangi takımı tuttukları konusunda bir soruda yönettildi. Katılımcıların yüzde 41.8'i Galatasaray, yüzde 35.9'u Fenerbahçe, yüzde 16.3'ü Beşiktaş'ı yüzde 4.7'si de Trabzonspor'u tuttuğunu ifade ederken, diğer takım diyelerin oranı ise yüzde 1.3'te kaldı. (Habertürk)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.