Türk Öğrencilerin “Gözdesi” İngiliz Üniversiteleri!

Türk Öğrencilerin “Gözdesi” İngiliz Üniversiteleri!

Üniversite kayıtlarının başladığı şu günlerde yüzbinlerce öğrenci istediği bölüme yerleşemedi. İngiliz Üniversitelerinde öğrenciler istedikleri bölüme sınav derdi ve kaygısı olmadan yerleşebiliyorlar.

 
Türk öğrenciler Avrupa’da en çok İngiliz Üniversitelerini tercih ediyor. İngiltere üniversitelerinde istediğiniz bölümde eğitime başlamak için sadece lise diploması yeterli. İngiltere’de üniversite eğitimi almak için, Türkiye’de üniversite sınavına girmeniz gerekmiyor. Meslek liseleri dâhil hangi tür liseden mezun olduğunuz önemli değil.
 
İstediğiniz bölümde okuyabilme ve hayal ettiğiniz mesleğe sahip olabilme Fırsatı!
YGS  ve LYS sınavları sonucunda Türkiye'de, hayal etmediğiniz, istemediğiniz bir bölümü kazanmışsanızİngiltere süper bir seçenek! Lisede hangi bölümden mezun olduğunuza bakılmaksızın sadece bir lise diploması ile Polonya üniversitelerinde istediğiniz bölüme kayıt yaptırabiliyorsunuz. Türkiye’de sözel bir bölümden mezun bir öğrenci, İngiltere’de tıp veya mühendislik bölümlerinde okuyabilir. Aynı şekilde meslek liseli veya imam hatip lisesi mezunu olmanız istediğiniz bölüme kayıt yaptırmanıza engel teşkil etmiyor.
 
İngiltere’de lisans eğitim süresi 3 yıl!
BluePoint Türkiye Temsilcisi Çiğdem Işıl Ak’ın verdiği bilgiye göre; İngiltere’de lisans programları 3 yıl sürüyor. Böylelikle Türkiye’de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere’de 3 senede tamamlayarak 1 sene avantajlı duruma geçebiliyorsunuz. Bu, hem eğitim ve yaşam giderlerinizin 1 yıl azalmasını, hem de iş hayatına 1 yıl erken başlamanızı sağlıyor.
 
İngiliz üniversiteleri dünyanın en çok tercih edilen okulları arasındadır!
Köklü ve prestijli İngiliz üniversiteleri verdikleri eğitimin kalitesi ile tüm dünyada ün kazanmış, saygınlık görmüştür. İngiltere'deki üniversiteler kaliteli eğitim sistemleriyle size birey olarak nasıl düşüneceğinizi, yaratıcılık yeteneğinizi nasıl kullanacağınızı ve kendinizi iş dünyasında nasıl etkin kılacağınızıöğretir.
 
İngiliz yüksek eğitim sistemi, köklü geçmişi, modern teknolojik alt yapısı, kütüphane ve laboratuar imkanları, dünyaca ünlü akademik kadrosuyla uluslararası eğitim dünyasında özel bir yere sahiptir.
Lisans eğitiminiz için İngiltere'yi tercih ederek kariyer yaşantınızda çok önemli bir adım atmış olursunuz. Aldığınız prestijli diploma o dalda profesyonelleştiğinizin ve iyi düzeyde İngilizce bildiğinizin kanıtınıoluşturur.
 
Tüm İngiliz Üniversitelerinin YÖK denkliği var!
İngiliz üniversiteleri YÖK tarafından tanınıyor. İngiliz üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diplomanın Türkiye’de geçerliliği var.
 
Vakıf üniversitelerinde okumak 37 bin lira iken Cambridge’de bile 32 bin lira
Vakıf üniversiteleri önümüzdeki öğrenin yılı ücretlerini belirledi. Buna göre en pahalı bölümler Tıp ve Diş Hekimliği. Türkiye’de bu yıl açılmış ve yeni öğrenci kaydı yapacak vakıf üniversiteleri bile tıp fakültesi için yıllık 35 ile 37 bin Lira arasında değişen ücretler belirledi. Oysa dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında olan Cambridge Üniversitesi’nde bile tıp okumanın yıllık maliyeti 32 bin Lira. Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin eğitim maliyetine İngiltere’de eğitim alabilirsiniz. İngiltere'de eğitimin toplam maliyeti, Türkiye'deki özel üniversitelerin eğitim maliyeti ile kıyaslandığında çok da farklı değildir. Türkiye’deki vakıf üniversitelerine ödeyeceğiniz ücretten daha fazla ödemeden köklü İngiliz üniversitelerinde istediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz.
 
Mezun Olduğunuzda Çok iyi derecede İngilizceniz olur
Türkiye’deki İngilizce eğitim veren üniversitelerde İngilizce’nin gramer ve dil yapısı iyi öğrenilse de pratik yapma olanağı yoktur. İngiltere’de yaşıyor ve eğitim alıyor olmanın doğal bir getirisi olarak İngilizcenizi ileri seviyelere getirebilirsiniz. Yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileriyle sürekli iletişimde olduğunuzdan İngilizcenizi bol bol pratik yapma fırsatınız olur. 
 
Mezuniyet sonrası ülkenin liderşirketlerinde çalışabilirsiniz!
İngiltere’de lisans mezunu olan her yabancı ögrenciye, 1 yıl çalışma ve oturum izni verilir.
İngiltere’nin, ülkedeki üniversitelerden mezun olan yabancılara verdiği çalışma izni sayesinde ülkenin lider şirketlerinde çalışma fırsatını yakalayarak kariyer yaşantınıza güzel bir başlangıç yapmış olursunuz. Ayrıcaİngiltere’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yasal part-time çalışma izni verilmektedir.
 
4 Saatlik Uçuş Mesafesi Uzaklıkta!..
Türkiye’denİngiltere’ye uçak ile ulaşim sadece 4 saat sürmektedir. Son dönemlerdeİngiltere’ye uçan havayolu şirketlerinin artması sonucunda uçak biletlerinin ucuzlaması bir avantaj olarak değerlendirilebilir.
 
Sınavsız ve Koşulsuz Yüksek Lisans ve Doktora Yapabilme Fırsatı
BluePoint Türkiye Temsilcisi Çiğdem Işıl Ak’ın verdiği bilgiye göre; İngiltere’deki herhangi bir üniversiteden mezun olduğunuzda ALES, GRE, GMAT gibi bir akademik sınav engeline takılmadan direkt Yüksek Lisans veya Doktora programına geçiş yapabiliyorsunuz.
 
İngiltere'deki pek çok dünyaca ünlüşehri ziyaret edebilirsiniz!
İngiltere'deki lisans eğitiminiz boyunca ülkedeki birbirinden güzel sahil kasabalarını görebilir, Londra gibi eşsiz bir metropolde muhteşem bir büyükşehir deneyimi yaşayabilirsiniz. Öğrencilik yıllarında sahip olacağınız bu avantaj ile dünyaca ünlü bir çok tarihi ve turistik mekanı tanımışolursunuz.
 
Dünyanın En Büyük Öğrenci Ağı BluePoint Artık Türkiye’de!
Çok uluslu ve örgütlü yapısı,profesyonel kadroları ve geniş deneyimi ile Bluepoint yıllardır dünyanın birçok ülkesinden öğrencileri değişik ülkelerde hatta kıtalarda buluşturuyor. Yurtdışıeğitim denilince akla ilk gelen şirketlerden olan Armada Grandee, United Towers, ELT ve StudyZONE yurtdışı eğitim firmaları, üniversite adaylarına dünya çapında akademik danışmanlık ve destek hizmetleri veren (International Student Mobility Network) Türkiye temsilcisi oldular.
 
BluePoint ile yurtdışında bir üniversiteye kaydolmanın en büyük avantajı, lisans eğitiminizi farklıülkelerde tamamlayabiliyor olmanız. Örneğin Macaristan’da bir üniversiteye kaydoldunuz. İlk yılı Budapeşte’de bir üniversitede geçirdiniz, ertesi yıl ekstra bir ücret ödemeden başka bir ülkede ve şehirde lisans eğitiminize devam edebiliyorsunuz.
 
Bununla birlikte, BluePoint International Student Mobility Network sayesinde yurtdışında bir başınıza kalmıyorsunuz. Havaalanında karşılama ve transfer, şehir ve üniversite oryantasyonu, üniversite kayıt işlemleri, geçici ve kalıcı konaklama temininde danışmanlık, ikamet izni ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği gibi mutlaka ihtiyacınız olacak hizmetleri alabiliyor, bu sayede sorunsuz ve keyifli bir yurtdışı eğitim deneyimi yaşıyorsunuz.
 
Detaylıbilgi için http://www.bluepoints.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.