Buda Kozmik ihanet

Buda Kozmik ihanet

Türk Silahlı Kuvvetleri, TÜBİTAK, HAVELSAN ve GES Komutanlığı gibi devletin en stratejik kurumlarında örgütlendiği iddia edilen karanlık yapıya 16 ilde eş zamanlı şok baskın gerçekleştirildi. 45 kişi tutuklandı.

ASLAN DEĞİRMENCİ - ANKARA

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'askeri casusluk' iddialarıyla ilgili soruşturması kapsamında İzmir'in yanı sıra Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 16 ilde aramalar yapıldı, 51 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

TSK, TÜBİTAK, HAVELSAN ve GES Komutanlığı gibi devletin en stratejik kurumlarında örgütlendiği iddia edilen karanlık yapıya 16 ilde eş zamanlı şok baskın gerçekleştirildi. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Jandarma Genel Komutanlığı, GATA, Özel Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri ve bağlı birlik ve lojmanlarda aramalar yapıldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgi, belge, doküman ve dijital veriye el konuldu.

 

Ankara’da şok operasyon

Ankara'da hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu öğrenildi.

 

Kozmik bilgileri temin etmişler

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatında, soruşturmanın, “şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek” suçları kapsamında yürütüldüğü belirtilirken, gözaltına alınanlar İzmir’e gönderildi.

 

Büyük ihanet!

Oluşturulan suç örgütünün yaklaşık 5 bin kişinin kişisel verilerini hukuka aykırı olarak kaydettiği, casusluk faaliyeti kapsamında elde ettikleri bazı belge veya projeleri yabancı ülkelere pazarlamaya çalıştıkları ve fuhuş çeteleri ile işbirliği yaparak şantaj amaçlı kullanmak üzere materyallere ulaştıkları öne sürüldü.

 

Bir eskort kızın gözaltına alınmasıyla başlayan ve şantaj yoluyla askeri bilgileri ele geçirildiği belirtilen çeteye yönelik operasyonda şu ana kadar 13'ü muvazzaf asker 45 kişi tutuklanmıştı. 

MİLATHABER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.