Türk takımları Arsenal'in bileğini bükemiyor

Türk takımları Arsenal'in bileğini bükemiyor

Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynanacak Arsenal-Galatasaray maçı öncesi iki takımın istatistiklerini sizin için derledik.

Galatasaray'ın yarın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında konuk olacağı Arsenal, sarı-kırmızılı taraftarlar ve Türk futbolu için ayrı bir anlam ifade ediyor.

Hem Premier Lig’e hem de Şampiyonlar Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan Arsenal, yarınki Galatasaray maçına çıkış yolu gözüyle bakıyor. Ancak İngiliz ekibinin başı sakatlıklarla dertte.

7 İSİM SAKAT

Teknik patron Arsene Wenger de, eksik oyuncuların yokluğundan yakınıyor. Bilindiği gibi Arsenal’de Giroud, Walcott, Debuchy, Ramsey ve Arteta’nın sakatlıkları bulunuyor. Ayrıca Wilshere’ın Galatasaray karşısında oynaması da şüpheli. Sakatlıktan yeni kurtulan Diaby’nin de fiziksel açıdan henüz hazır olmadığı belirtiliyor. Wenger’in bu yüzden 11 oluşturmakta zorlandığı ve henüz kadro konusunda son kararını vermediği ifade edildi.

14 YIL ÖNCE UEFA ZAFERİ

Arsenal, Galatasaray'ın 1999-2000 sezonu UEFA Kupası şampiyonu olmasını engelleyemese de tarihide Türk rakiplerine karşı ezici bir üstünlük kurmayı başardı.

9 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 9 kez karşı karşıya gelen Arsenal, bu müsabakalarda 5 kez galip gelip, 4 kez de berabere kaldı ve hiç yenilmedi. Türk takımlarının ağlarına 9 maçta 13 gol sığdıran İngiliz ekibi, filelerinde ise yalnızca 2 gol gördü.Arsenal, yarın Galatasaray'la yapacağı maçla son iki sezonda Türk futbolunun üç büyük ekibiyle de karşılaşmış olacak.

Geride kalan sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'nin rakibi olan İngiliz ekibi, İstanbul'da 3-0, Londra'da ise 2-0 kazanarak gruplara kaldı. Bu sezon "Devler Ligi" play-off turunda bir başka Türk ekibi Beşiktaş'la eşleşen Londra temsilcisi, İstanbul'da 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın rövanşını Londra'da 1-0 kazanarak yine "Devler Ligi" gruplarına kalan taraf olmayı bildi.

İngiliz ekibinin Avrupa kupalarında karşılaştığı Türk rakipleri ve aldığı sonuçlar şöyle:

Sezon Organizasyon Rakip Tur Sonuç

1979-80 Kupa Galipleri Kupası Fenerbahçe 1. Tur 2-0 / 0-0 (D)

1999-00 UEFA Kupası Galatasaray Final 0-0 (Pen: 0-0)

2008-09 Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe Grup 5-2 (D) / 0-0

2013-14 Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe Play-off 3-0 (D) ) 2-0

2014-15 Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Play-off 0-0 (D) / 1-0

Not: Tabloda ilk takım olarak Arsenal alınmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.