Yerli malı messenger geliştirdiler

Yerli malı messenger geliştirdiler

Türk yazılımcılar, 161 dilde çeviri yapabilen bir Türkçe MSN geliştirdiler. Online alışveriş yapılabilen, TV izleyip müzik dinlenebilen MSN için 3 günde 11 ülkeden 30 bin kişi üye oldu.

Uşak'ta bir grup yazılım mühendisinin imzasını taşıyan 'MSP Messenger' isimli program, 161 dilde çeviri yaparken, kullanıcılarına online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme gibi imkanlar da sunuyor. MSP Messerger'ı hayata geçiren ekipten Yazılım Mühendisi Necmettin Özalp, 4 yıl süren AR-GE sonucu 'Türkiye'nin ilk online iletişim yazılımı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Özalp, MSP Messenger adını verdikleri programın mevcut online iletişim yazılımlarından farklı olarak birçok yeniliğe sahip olduğunu belirtti.

3 GÜNDE 11 ÜLKEDEN 30 BİN ÜYE

Yazılımın internet üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunu vurgulayan Özalp, 'İlk 3 gün içinde 11 ülkeden, 30 binden fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı' dedi. Amaçlarının 6 ay içinde kullanıcı sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu ifade eden Özalp, şunları söyledi:

'Program, 161 dilde sesli ve yazılı tercüme yapabiliyor. Yani karşınızdaki kişi hangi ülkeden olursa olsun, hangi dili ve lehçeyi konuşuyorsa konuşsun, siz Türkçe olarak yazıyorsunuz, karşı tarafa sesli olarak kendi dilinde çeviri yaparak, sesli ve yazılı olarak iletişim sağlıyor. İstediğiniz büyüklükte dosyayı MSP Messenger üstünden gönderebiliyor. Online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme imkanı sunuyor. Tek bir adresten sosyal paylaşım yapabileceksiniz. Dünya çok kısa bir süre içinde MSP Messenger'i konuşacak.'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.