Turkcell krizinde mutlu son

Turkcell krizinde mutlu son

Turkcell'de hisse krizi Ziraat Bankası'nın devreye girmesiyle çözüldü. Çukurova, Alfa'ya ödeyeceği 1.6 milyar $'ı bankadan sağlayacak. Bu, Ziraat'in bugüne kadarki en büyük kredisi

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Çukurova ve Rus Alfa Group, Turkcell hisselerinin geri alınması finansmanı anlaşmasını onayladı.
Çukurova, 1.6 milyar dolarlık finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağlayacak. Bu rakam Ziraat'in bugüne kadarki en büyük kredisi olarak tarihe geçti. "Bir bankadan daha fazlası" sloganını kullanan Ziraat Bankası, Turkcell'in Türk sahipliğini verdiği krediyle devam ettirerek önemli bir görevi de yerine getirdi. Şirket hisseleri anlaşmadan sonra yüzde 3.8 prim yaptı.

1 AĞUSTOS'TA ÖDEYECEK
Mahkemeden yapılan açıklamada, "16 Temmuz'daki duruşmanın ardından taraflar hisse ödemesine olanak sağlayacak koşullara ilişkin anlaşmaya varmıştır.
Tarafların anlaşması kurul tarafından 24 Temmuz'da onaylanmıştır" denildi. Altimo ödemenin 1 Ağustos'ta yapılmasını beklediklerini ifade etti.
Privy Council'in 9 Temmuz 2013 ve 5 Şubat 2014 tarihli kararlarına göre, Çukurova Holding'in Alfa Gurubu ile dava konusu olan yüzde 13.8'lik payını geri almak için 24 Haziran 2014'e kadar Altimo'ya 1.57 milyar dolar ödemesi gerekiyordu.
Çukurova'nın Turkcell hisselerini geri almak için finansmanı Yıldız Holding'ten sağlamasına yönelik işbirliğine Hazine ve BDDK izin vermemişti.

Ana hissedar Türk kaldı

Turkcell ortağı ve MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, şirketin ana hissedarının Türk olmasının önemli olduğunu söyledi. Vargı, "Privy Council kararı Turkcell'i müspet etkileyecek. Temettü dağıtılacağına inanıyorum, Çukurova da faydanalanacak" diye konuştu.
Burgan Yatırım Analisti Murat İğnebekçili, eylül-ekimde olağanüstü genel kurul toplanabileceğini söyledi.
SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.