Dünyanın 7 milyarıncı Türk bebeği

Dünyanın 7 milyarıncı Türk bebeği

Dünyanın nüfusu 31 Ekim gecesi itibariyle 7 milyarı buldu. Geceyarısı gözlerini açan ilk çocuklar her ülkenin 7 milyarıncı üyesi olurken, Yusuf Efe Özkan da Türkiye'nin gözde temsilcisi olarak hayata merhaba dedi.

Dünya nüfusu dün saat 00.01 itibariyle 7 milyara ulaştı. BM Nüfus Fonu (UNFPA) her ülkeden sembolik olarak '7 milyarıncı bebeği' seçti. Türkiye'nin 7 milyarıncı bebeği de Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Yusuf Efe Özkan'a hastane yönetimi ve UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque tarafından birer çeyrek altın takılarak çeşitli kıyafetler hediye edildi.

UNFPA Türkiye Temsilcisi Huque, dünya üzerindeki 7 milyarıncı bebeğin nerede doğacağının bilinmesinin imkansız olduğundan, her ülkede 31 Ekim günü doğacak ilk bebeğin bu şekilde tarihe geçeceğini söyledi. Türkiye için de çok sayıda doğumun gerçekleştiği Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin seçildiğini dile getiren Huque, Türkiye nüfusunun büyümeye devam ederek 2050 yılı itibariyle 100 milyona yaklaşmasını tahmin ettiklerini ifade etti. Huque, 'Nüfusun dörtte biri genç, yüzde 11'i 60 yaş ve üzerinde. 2050'de yaşlı sayısı 23 milyona ulaşabilir' diye konuştu.

 

3 kilo doğdu

Türkiye'nin 7 milyarıncı bebeği saat 00.03'te 2 kilo 930 gr olarak doğan 'Yusuf Efe Özkan'dı. Anne Gamze Özkan (20) ile baba Mustafa Özkan'ın (21) ilk çocukları olan bebek, normal doğumla dünyaya geldi. Çok mutlu olduğunu dile getiren anne Özkan, Yusuf Efe'nin '7 milyarıncı bebek' olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını belirtirken, baba Özkan da bunun kendileri için çok büyük bir sürpriz olduğunu kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.