Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor

Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bugün Kandil'den, Kuzey Irak'tan daha tehlikeli bir durum Suriye'de oluşmuş vaziyettedir'' dedi

 

Kamalak, partisinin Zonguldak il başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin adım adım savaşa ve bataklığa sürüklendiğini öne sürdü. 

     Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiye'ye müttefiklerinin silah ambargosu uyguladığını hatırlatan Kamalak, şöyle konuştu: 

     ''Uçaklarımıza benzin bulamaz hale geldik. İşte o kritik dönemde bir ülke bize destek verdi. O ülke de Libya'ydı ve başkanı da Kaddafi'ydi. Ne oldu- 35 yıl sonra Haçlılar Libya'yı bombalayarak intikam aldı. Bu işten Türkiye ne kazandı- Şu an çok daha vahim olay Kuzey Suriye'de meydana gelmektedir. AK Parti yanlış yapıyor. Suriye'de sadece Suriye yok. Bugün Kandil'den, Kuzey Irak'tan daha tehlikeli bir durum Suriye'de oluşmuş vaziyettedir.'' 

     Kamalak, Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle sarsıldığını ifade ederek, ''Bugün şehit vermemiş ilimiz var mı- Yok. Şunu net olarak ifade edelim ki 1984'ten 2009 yılına kadar Güneydoğu'da kaybetmiş olduğumuz insan sayımız Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğumuz şehitlerin yüzde 600 mislidir. Şu anda bir de Suriye belası ortaya çıkartılmıştır'' diye konuştu. 
     
     -Askeri uçağın düşürülmesi- 
     
     Türkiye'nin uçağının düşürülmesi üzerine Suriye'ye müdahale için NATO'yu toplantıya çağırdığını savunan Kamalak, şunları kaydetti: 

     ''NATO o ilgiyi göstermedi. Bugün itibarıyla şunu net olarak söylüyoruz, hükümet toplumu aydınlatmıyor, bir takım bilgileri gizliyor. Bu millete doğruyu söylemiyor. Uçağımızın füzeyle düşürüldüğünü söylüyordu, bugün kesinlik kazandı uçak füzeyle düşürülmedi. Türk uçağının füzeyle düşürüldüğüne ilişkin bir emare yok. Uçağımız uçaksavarla da düşürülmemiştir. Ben buradan Başbakan'ı ve Milli Savunma Bakanı'nı açıklama yapmaya davet ediyorum. 'Uçak düşürüldü' diye sen bu milletin evlatlarını savaşa sokmaya çalışıyorsun. 

     Üç gün önce Milli Savunma Bakanı açıklama yaptı. Otopsi raporlarının sonuçlandığını ve pilotlarımızda kurşun izine rastlanmadığını söyledi. Milli Savunma Bakanı ne diyor- Otopsi raporlarını bütün olarak kamuoyuna açıklayamayız. Niye- Çünkü, 'otopsi raporlarının kamuoyuna açıklanması şehit pilotlarımıza karşı saygısızlık olacağı gibi ailelerini de rencide eder' diyor. Kısacası Hükümet doğru söylemiyor. Milleti kandırıyor. Çare sizlersiniz. Gelin bir olalım, İslam barış halkalarını oluşturalım.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.