Türkiye-Almanya maçında kriz

Türkiye-Almanya maçında kriz

12 Dev Adam, Almanya'yı 80-75 yenerek gruptaki 3. maçında 2. galibiyetini aldı. Maç öncesi 'saygı duruşu krizi' yaşandı.

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2015) A Milli Erkek Basketbol Takımımız, ev sahiplerinden Almanya ile grubun 3. maçında karşılaştı.

MAÇ ÖNCESİ 'SAYGI DURUŞU' KRİZİ

Türkiye Milli Takımı yetkilileri ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle FIBA'dan saygı duruşu yapılması için izin istedi. Fakat FIBA bu teklifi reddetti. Teknik ekip ve basketbolcularımız seramoniden sonra parkeden saygı duruşunda bulurken salonda müzik açıklarak terbiyesizlik yapıldı.

BAŞKANI TÜRK

Yaşananların ardından FIBA Başkanı Turgay Demirel'in nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

"MÜZİĞİN AÇILMASI BENİ ÇOK SİNİRLENDİRDİ"

Koç Ergin Ataman maçın ardından yaşananlara dair açıklamalarda bulundu:

"Bizim açımızdan duygusal bir maçtı. Bizim yapabileceğimiz tek şey çıkıp basketbol oynamaktı. Parkeye çıkıp Türk'ün gücünü göstermek istedik ve çıkıp gösterdik. Takım müthiş mücadele gösterdi. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Biz saygı duruşunda bulunurken müziğin açılması beni çok sinirlendirdi. En azından buna saygı duyabilirlerdi. Biz saygı duruşunu yapmamız gerektiğini söyledik. Biz bunu Almanlar'a da söyledik, gelip elimizi sıkmayın dedik. Biz saygı duruşundayken, müzik çaldı, maskot oynamaya başladı. Sahaya komseriyle o yüzden tartıştık.

 

TÜRKİYE 80-75'LİK SKORLA YENDİ

B Grubu’nda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan iki takımın mücadelesinde ay-yıldızlarımız 80-75’lik skorla gülen taraf oldu. 12 Dev Adam 2. galibiyetini alarak 5 puana yükseldi.

İLK ÇEYREKTE 21 SAYI FARK ATTIK

İlk çeyrek 21 sayı fark attığımız Almanya, son periyotta farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardı. Maçın en skorer ismi Almanya’dan 24 sayıyla Schröder oldu. Türkiye’de ise en skorer isim 17 sayıyla Cedi Osman oldu. Cedi’yi 16 sayıyla Semih, 15’er sayıyla Ersan ve Dixon takip etti.

YARIN DA SIRBİSTAN'LA KARŞILACAK

Türkiye, yarın(Çarşamba) 15:30’da Sırbistan ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.