Türkiye bugün tam anlamıyla kavrulacak.

Türkiye bugün tam anlamıyla kavrulacak.

Türkiye bugün SICAKTAN KAVRULACAK

Bugün tam anlamıyla Türkiye kavrulacak. İstanbul’da bugün en yüksek sıcaklık 32 derece olmasına rağmen en yüksek nem oranı %96 seviyesinde bekleniyor. Bununla birlikte İstanbulluların hissedeceği sıcaklık ise 53 derece olacak.

İŞTE YARIN BÜYÜK İLLERİMİZDE HİSSEDİLECEK SICAKLIKLAR:

Şehir
 En düşük sıcaklık
 En yüksek  sıcaklık
 En düşük nem
 En yüksek nem
 Hissedilecek sıcaklık
 
Ankara 23 (°C)
 39 (°C)
 19 (°C)
 53 (°C)
 51 - 55 (°C)
 
İzmir 25 (°C)
 33 (°C)
 30 (°C)
 84 (°C)
 50 - 52 (°C)
 
Antalya 25 (°C)
 32 (°C)
 72 (°C)
 90 (°C)
 50 (°C)
 
Adana 25 (°C)
 36 (°C)
 54 (°C)
 90 (°C)
 70 (°C)
 
Bursa 21 (°C)
 34 (°C)
 53 (°C)
 89 (°C)
 58 (°C)
 
Trabzon 25 (°C)
 31 (°C)
 68 (°C)
 91 (°C)
 45 (°C)
 
Diyarbakır 23 (°C)
 41 (°C)
 13 (°C)
 41 (°C)
 51 - 55 (°C)
 

GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ

Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

METEOROLOJİ’DEN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜN HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya ile İstanbul'un Anadolu Yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ve Muğla ile Manisa'nın kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU:

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Etiketler :