Türkiye Bulgaristan'a geçit vermedi

Türkiye Bulgaristan'a geçit vermedi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine hazırlık kapsamında oynanan özel maçta Türkiye sahasında Bulgaristan'ı 4-0 yendi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine hazırlık kapsamında oynanan özel maçta Türkiye ile Bulgaristan karşı karşıya geldi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelede Türkiye, Bulgaristan'ı ikinci yarıda atılan gollerle 4-0 mağlup etti.

Goller: Dk. 49 ve 54 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 56 ve 80 Burak Yılmaz (Türkiye)


MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı'nın, Bulgaristan ile yaptığı özel maça futbolseverler ilgi göstermedi. Ay-yıldızlı ekibin, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 12 Haziran Cuma günü Kazakistan ile yapacağı karşılaşma öncesinde Bulgaristan'ı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda konuk ettiği karşılaşmada tribünler boş kaldı. Özürlü tribünü ile birlikte 14 bin koltuk kapasiteye sahip statta yaklaşık 2 bin futbolsever karşılaşmayı izledi. A Milli Takım, ilk kez Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda maç yaptı.

Yasin Öztekin ve Emre Taşdemir'in ilk heyecanı

Millilerde Yasin Öztekin ile Emre Taşdemir ilk kez forma giydi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu sezon Galatasaray'da sergilediği performansla şampiyonluğa önemli katkı sağlayan Yasin Öztekin ile Bursaspor'daki etkili oyunuyla dikkati çeken Emre Taşdemir'i Bulgaristan karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Bu arada Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül ise A Milli Takım ile 50. maçına çıktı.

İlk 11'de 4 Bursasporlu

Türkiye'nin Burgaristan ile oynadığı özel maçın ilk 11'inde Bursaspor'dan 4 futbolcu yer aldı. Fatih Terim, Bulgaristan karşısında Bursasporlu Serdar Aziz, Emre Taşdemir, Ozan Tufan ve Volkan Şen'i ilk 11'de oynattı. Kalede İstanbul Başakşehir'den Volkan Babacan yer alırken, Galatasaray'dan Semih Kaya ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe'den Gökhan Gönül, Bayer Leverkusen'den Hakan Çalhanoğlu, Atletico Madrid'den Arda Turan ve Saint Etiene'den Mevlüt Erdinç de ilk 11'de forma giydi.

TÜRKİYE: 4 - BULGARİSTAN: 0

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan (İstanbul)
Hakemler: Davide Massa, Filippo Meli, Fabiano Preti (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Volkan Şen, Ozan Tufan, Arda Turan, Yasin Öztekin, Hakan Çalhanoğlu, Mevlüt Erdinç
Teknik Direktör: Fatih Terim

Bulgaristan: Mitrev, Bandalovski, Aleksandar Aleksandrov, Bodurov, Minev, Manolev, Gadzhev, Dyakov, Mihail Aleksandrov, Popov, Micanski
Teknik Direktör: Ivaylo Petev

Goller: Dk. 49 ve 54 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 56 ve 80 Burak Yılmaz (Türkiye)
Sarı Kart: Dk. 75 Ivan Bandalovski (Bulgaristan)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.