Türkiye deplasmanda Ukrayna'ya yenildi

Türkiye deplasmanda Ukrayna'ya yenildi

A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası grup eleme maçında deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 yenildi.

A Milli takımımız, Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna'ya 2-0 yenilerek Rusya 2018 yolunda çok ağır bir darbe aldı. Ukrayna ise maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Artık Ukrayna'yı geçebilmemiz için kalan 3 maçta 2 beraberlik almaları lazım.

LUCESCU 7 DEĞİŞİKLİK YAPTI

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 7. maçında deplasmanda Ukrayna ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Mircea Lucescu yönetiminde ilk maçına çıktı.

Kharkiv şehrindeki Metalist Stadı'nda oynanan ve Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılması adına büyük önem taşıyan maçta, ay-yıldızlı ekip Rumen teknik adam yönetiminde sahada yer aldı. Lucescu, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçına göre Ukrayna maçında ilk 11'de 7 değişiklik yaptı.

Lucescu, Ukrayna karşısında ilk 11'i Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Tolga Ciğerci ve Cenk Tosun'dan oluşturdu. A Milli Futbol Takımı'na 3 yıl aradan sonra yeniden çağrılan Emre Belözoğlu, Ukrayna karşısında ilk 11'de şans buldu.

İLK YARIDA 2 GOL YEDİK

Maça istediğimiz gibi başlayamadık ve ilk yarıda Ukrayna'ya önemli pozisyonlar verdik. 18. dakikada da Ukrayna öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Konoplyanka ceza sahasına girdi, Kravets'e pasını bıraktı. Kravets, geriden gelen Kovalenko'ya pasını attı. Kovalenko da bekletmeden ceza sahası içindeki Yarmolenko'ya pasını gönderdi. Ofsayttaki Yarmolenko'nun yakın mesafeden yaptığı vuruş ağlara gitti.Borbalan da golü verince milli takımımız yenik duruma düştü.

42. dakikada Ukrayna yine tartışmalı bir golle farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen Ukrayna atağında, Konoplyanka, ceza sahasına girdi. Son çizgiye indi ve pasını altı pasın önündeki Yarmolenko'ya attı.

Yarmolenko, Mehmet Topal'ı ekarte ederek topu boş kaleye gönderdi. Futbolcularımız topun dışarıdan çevrildiği yönünde itirazda bulunsa da İspanyol hakem golü verdi ve fark ikiye çıktı.

İŞİMİZİ ZORA SOKTUK

İkinci yarıda kontrolü hiç bırakmayan Ukaryna, mücadeleyi 2-0 kazandı. Bu sonuçla Ukrayna puanını 14'e çıkarırken, milli takımımız 11 puanda kaldı ve Rusya 2018 yolunda çok büyük bir darbe aldı.

Artık Ukrayna'yı geçebilmemiz için kalan 3 maçta 2 beraberlik almaları lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.