Türkiye Diyanet Vakfı Çad'da su kuyusu açtı

Türkiye Diyanet Vakfı Çad'da su kuyusu açtı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi kapsamında, Çad'ın Chari Baguirmi...

HARTUM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi kapsamında, Çad'ın Chari Baguirmi bölgesinde su kuyusu açtı.

TDV'nin başkent Encemine’ye yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Khechi köyünde açtırdığı ve güneş enerjisi ile çalışan 14 tonluk depoya sahip su kuyusu ve vakıf çeşmesinden, bölge halkı faydalanacak.

Su kuyusunun açılışına katılan Türkiye'nin Encemine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Kalıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede asgari yaşam gerekliliklerinden yoksun birçok kişi ve ailenin bulunduğunu belirterek, açılışı yapılan su kuyusu ve vakıf çeşmesinin halkın hayatını idame ettirme noktasında büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Kalıç, dünyada kalıcı bir eser bırakmak isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfına yapmış olduğu bağışlarla yapımı tamamlanan su kuyusu ve vakıf çeşmelerinin, bölgenin önemli sıkıntılarından birini çözdüğüne işaret ederek, Din Hizmetleri Müşavirliği olarak bu tür yardım projelerini kardeş ülke Çad’da gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.