Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Bayramına Hazır

Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Bayramına Hazır

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Topkapı'daki 1453 Sosyal Tesisleri’nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, kurbanla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Türkiye Diyanet Vakfı mütevelli Heyeti Üyesi  Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 1993 yılında başlattıkları vekaletle kurban kesimi organizasyonunun yurt içinde ve özellikle İstanbul'da başarılı olduğunu belirtti.

İslam'da kurbanın önemine değinen Yılmaz, kurbanı ayetlerle açıkladı. Kurban Bayramı'nın kardeşlik ve yardım demek olduğunu ifade eden Yılmaz, Allah'ın ancak takva sahibi olanların kurbanını ve dualarını kabul edeceğini anlattı.

Yılmaz, Kurban Bayramı'nda kardeşlik duygusunun kesilen kurbanlarla yaşanacağını dile getirerek, "Büyük bir milletiz. Bin yıllık mazisiyle bu ümmete ve bu yüce dine onurlu hizmetler yapmışız. Bizim ülkemizden son 2 yıldır Balkanlar'dan Afrika'ya kadar yardımlarımızı ulaştırdık. Geçen sene 90 bin kurbana çıkardık. Bu sene hedefimiz, vekaletle kurban dağıtımını 150 bine çıkarmaktır" diye konuştu.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesen birçok kurum ve kuruluş olduğunu söyledi.

Müftüler ve din görevlilerinin kurban konusunda vatandaşları doğru bilgilendirmesi gerektiğine işaret eden Yaran, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı kurban kesimi için yönlendireceğimiz birinci yerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olması lazım.  Çünkü vatandaşların bazı zamanlarda 'Kurban verdim, kesti mi kesmedi mi?' gibi endişeleri oluyor. Türkiye Diyanet Vakfı ise zekat, fitre ve kurban için İslami kurallar çerçevesinde yöntemi olan bir kurumdur. Bu nedenle kamuoyunu da doğru yöne yönlendirme adına mesuliyetiniz var. Yardımlar sayesinde yurt içi ve yurt dışı dahil Avrupa ve Afrika, Balkanlar ve Türk cumhuriyetlerinen birçok bölgeye kurban eti gidiyor. Yurt dışında da kurban etinden daha öte bir bağ kuruluyor."

İstanbul ve çevre illerden gelen müftü ve din görevlilerinin vekaletle kurban kesimi konusunda bilgilendirildiği toplantıya, TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun da katıldı. Tutkun da programda vakfın yurt içi ve yurt dışındaki hizmetleri konusunda katılımcılara sunum yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.