İşte Gülen'in darbe planı

İşte Gülen'in darbe planı

"Türkiye'de yapılacak darbenin ardından Fethullah Gülen ülkeye gelecekti" Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri, paralel yapının ne kadar büyük bir tehlike haline geldiğinin en açık göstergesi..

Paralel yapı, yargı ve emniyetteki üyeleri aracılığıyla Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Türkiye'nin yeniden inşaasında rol alan herkese karşı karalama kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili konuşan Yeni Şafak yazarı Cem Küçük: "Erdoğan'ın eğer başarsalardı Gülen Türkiye'ye dönecekti ve hepimizi Yassıada gibi mahkemelerde yargılayacaktı demeleri son derece yerinde bir tespit eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün kabinenin çok önemli isimleri vekiller, vatana ihanetten yargılanacaklardı. Daha sonrada Gülen aynı Humeyni gibi Türkiye'ye dönüp rejim kuracak ve perde arkasından bütün ülkeyi yönetecekti"

Fethullah Gülen'in, darbe dönemlerinde çıkarcı tutum sergilediğini söyleyen Küçük, önemli açıklamlarda bulundu.

"O dönem kendini kurtarmak için askerlerle iyi geçinmişti "gerekirse elimizdeki kurumları veririz" demişti.. Gülen o dönem pragmatif son derece çıkarcı davranmıştır. Bugün de zaten benzer şeyleri yapıyor.."

12 Eylül darbesinin mağdurlarından olan Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ise Fethullah Gülen'in hukuk, emniyet teşkilatı ve askeri okullara nasıl sızdığını açık bir dille ifade etti.

Şevket Kazan; "12 Eylül 1980 darbesiyle Türkiye yeniden bir kaosa girdi ve o kaosun arkasında Erbakan Hocaya ve bize yasaklar geldi. Fethullah Gülen Hocanın kendi kafasına göre bir siyaset anlayışı var. Ben siyasi parti kurmadan da siyaset yaparım diyor adam. Başarılı olabiliyor mu işte olamıyor. Siyaset, siyaset kadrolarıyla yapılır." diye konuştu.

A HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.