Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı da, Anadolu Ajansı'ndan istifa etti.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı da, Anadolu Ajansı'ndan istifa etti.

Anadolu Ajansı'nda ard arda yaşanan istifalara bir yenisi eklendi. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, yaklaşık 15 yıldır foto muhabiri olarak çalıştığı Anadolu Ajansı'ndan istifa etti.

En parlak gözlerinden biri daha AA'ya veda etti.

Irak ve Lübnan savaşları ile Somali'de çektiği fotoğraflarla aldığı uluslararası ödüllerin yanı sıra Türkiye'de de sahibi olduğu 50'ye yakın gazetecilik ve basın fotoğrafı ödülü ile kurumun en parlak isimleri arasında yer alan Rıza Özel, arşivdeki 26 bin kareye yakın fotoğrafı ile Anadolu Ajansı'nda dijital arşivinde en çok fotoğrafı bulunan foto muhabiri. 3 yıldır da Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanlığı görevini başarıl ile yürüten Özel'in gidişi ile Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörlüğü en önemli gözlerinden birini kaybetmiş oldu. Özel, Hürriyet ve Sabah gazetelerinde başarılı işlere imza atmış 1998 yılında Anadolu Ajansı'nda geçmişti.

Bu ilk değil

Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörlüğü'nde yaşanan ve Özel'le devam eden kopuşlar, geçtiğimiz yıl 4 Ekim'de genç yaşta emekli edilen tecrübeli foto muhabirleri Hamza Şahin, Zekeriya Albayrak ve İsmail Yeşilyurt'la başlamıştı. Sonrasında foto muhabirleri Hikmet Saatçı ve Ecvet Atik ile yayıncılar Aykut Tümdağ, Hikmet Köseçavuş ve Meryem Özçelik'in emekli edildiği Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörlüğü'nde geçtiğimiz ay da editörlüğün eski müdürü ve medya dünyasının en saygı duyulan foto muhabirlerinden Abdurrahman Antakyalı istifa etmişti.

Ajans tecrübeli isimleri gönderdi

Anadolu Ajansı'nı Türkiye'de medya dünyasında zirveye taşıyan ve her biri onlarca ödül sahibi foto muhabirleri tek tek emekli edilip, istifaya zorlanırken kurum tecrübeli isimlerin yerini doldurabilmek için Ajans Akademi'sinde 6 aylık eğitimle fotoğraf çekmeyi öğrettiği genç stajyerleri yetiştirmeye çabalıyor. Öte yandan ajansta Fotoğraf Editörlüğü dışındaki servislerde de tecrübeli isimler emekli ediliyor yada istifaya zorlanıyor. Anadolu Ajansı'nda son bir yılda 150'ye yakın personel kapı dışarı edildi. Ekonomi Haberleri Müdürlüğü'nün neredeyse tamamı emekli edilirken Dış Haberler, Spor Müdürlüğünde ve İç Haberler Müdürlüklerinde 10 yılı aşkın süredir hizmeti olan bir iki kişi kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.