58. madde TFF'yi KARIŞTIRDI

58. madde TFF'yi KARIŞTIRDI

Şike ve teşvik primine küme düşme cezası içeren Disiplin Talimatı 58'inci maddenin kaldırılmasına takımlardan tepki geldi...

Türkiye Futbol Federasyonu perşembe günü toplanıyor. Yönetim kurulunun gündem maddelerinden birisi şike ve teşvik primine küme düşme cezası içeren Disiplin Talimatı 58'inci Maddesi. Bu konu ilk kez masaya yatırılmış olacak. Son Kulüpler Birliği toplantısına katılan bazı başkanların verdiği bilgiye göre 'küme düşme cezasının kaldırılması' çok büyük bir ihtimal.

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Küme düşmeyi kaldıralım. 7 takım düşerse ligin değeri de düşer" demiş ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den destek almıştı. UEFA’nın da federasyonun ülke içindeki kararlarına karışmayacağı belirtiliyor.

Gaziantep'ten '58' muhalefeti

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, 58. Maddenin değiştirilmesinin karşısında olacağını söyledi. BUGÜN'e konuşan Kızıl, "Ben olayların ilk döneminde bu konuya destek için toplanan imzalara katılmıştım. Sonra imzamızı geri çekmiştik. Gaziantepspor olarak bu değişiklik için imza atmayız. Çünkü federasyon üzerinde UEFA ve FIFA var. Bunların talimatları farklı, bizimkilerin farklı olamaz" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.