Etik kurulu raporu açıklandı

Etik kurulu raporu açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun "Şike ve Teşvik" iddialarına ilişkin hazırladığı rapor ortaya çıktı.

İlhan Ekşioğlu'nun G.Birliği-F.Bahçe ve F.Bahçe-A.Gücü maçlarında şike teşebbüsü, Eskişehir-Trabzon karşılaşmasında da teşvik teşebbüsünde bulunduğu saptandı. Aziz Yıldırım, Manisa maçı öncesi verdiği görüşme talimatları nedeniyle Etik Kurul'a sevk edildi.

BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİLER SUÇSUZ

Hürriyet'ten Murat Kazancı'nın haberine göre; Etik Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında şike veya teşvik primi iddiasıyla ilgili herhangi bir kanıta rastlamadı. Kurul, Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun şike teşebbüsünde bulunduğunu belirlerken, bunlardan F.Bahçe Kulübü'nün haberdar olmadığına kanaat getirdi. Trabzonspor, Sivas-F.Bahçe maçında Mehmet Yıldız'a gelen teşvik teklifinde yer alırken, Beşiktaşlı yöneticiler, Belediye maçı ile ilgili suçsuz bulundu.

İşte o rapor:

Manisa-Trabzon:1-2
1- Yıldırım'ın talimatı Etik'e takıldı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın maç öncesi bir başka takım aleyhine veya takımı lehine görüşme gerçekleştirmesi talimatı verme fiilinin Etik Kurul'a sevk edilmesinin uygun olacağı. Ayrıca, Serkan Acar, Hikmet Karaman, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan'ın da Etik Kurul'a sevk edilmesinin uygun olacağı.

G.BİRLİĞİ-F.BAHÇE: 2-4
2- Şike yapmaya teşebbüs

İlhan Ekşioğlu ve Doğan Ercan'ın şike teşebbüsünde bulunduğu. Ekşioğlu'nun yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle şike faaliyetinin F.Bahçe'ye izafe edilmesinin uygun olacağı, ancak bu eylemden F.Bahçe'nin diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı. Ekşioğlu'nun kulüp yönetimi tarafından bu maçta yetkilendirildiğine dair bir belge ya da karara rastlanmadığı. Serdar Kulbilge'nin şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu. Mehmet Şen'in şike teşebbüsünden haberdar olmasına rağmen bunu TFF'ye bildirmemesinin incelenmek üzere Etik Kurulu'na sevkinin doğru olacağı. Zafer Önder İpek ve Cengiz Demirel'in şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe.

G.SARAY-F.BAHÇE: 1-2
3- G.Saray'ın kadrosunu sormuşlar

Bu maçla ilgili şike ve şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilin olmadığı, ancak Alaeddin Yıldırım ve Doğan Ercan'ın G.Saray'ın kadrosunu öğrenmesi eyleminin Etik Kurulu'na sevk edilmesinin uygun olacağı. İlhan Ekşioğlu'nun, Alaeddin Yıldırım ile olan görüşmesinde kullandığı ifadeler nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edilmesinin uygun olacağı. O dönem G.Saray forması giyen Barış Özbek'in kendi takımı aleyhine kullanmış olduğu ifadeler ile takım kadrosunu üçüncü kişilere aktarması nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edilmesinin uygun olacağı.

ESKİŞEHİR-F.BAHÇE: 1-3
4- Ali Kıratlı Etik Kurulu'na

Şike ve şike teşebbüsü kanaatini uyandıracak delil bulunmadığı. Ali Kıratlı'nın fiilinin değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevkinin uygun olacağı.

ESKİŞEHİR-TRABZON: 0-0
5- Teşviğe teşebbüs olmuş

İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan, Ali Kıratlı, Zafer Tüzün'ün teşvik primi teşebbüsü içinde olduğuna dair makul şüphe bulundu. Zeki Mazlum, Bülent Uygun ve Halil Ünal'ın ise şike fiilini işlemediği veya teşebbüs etmediği.

F.BAHÇE-İSTANBUL BŞB: 2-0
6- İtiraflara dayalı şüphe var

Yusuf Turanlı'nın ve İbrahim Akın'ın şike fiilini işledikleri hususunda itirafa dayalı bir şüphenin mevcut olduğu. Akın ve Turanlı arasındaki para ilişkisinin Fenerbahçe yetkilileri ile ilgilisinin kurulamaması. Gözlemci raporlarında ve müsabakanın seyrinde anormallik gözlemlenmemiş olması nedeniyle şike şüphesinin F.Bahçe'ye izafe edilmesinin uygun olmayacağı.

TRABZON-İSTANBUL BŞB: 3-1
7-İtirafa göre teşvik şüphesi

İbrahim Akın ve Yusuf Turanlı'nın bu maçta Fenerbahçe adına teşvik primi suçu işlendiği hususunda itirafa dayalı bir şüphenin mevcut olduğu.

F.BAHÇE-A.GÜCÜ: 6-0
8- Ekşioğlu'ndan teşebbüs

İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl, Yusuf Turanlı, Mehmet Yenice ve Yadigar Boğa'nın şike teşebbüsünde bulunduğu. Emre Belözoğlu'nun somut olayla ilgisinin bulunmadığı. İlhan Ekşioğlu'nun yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle şike teşebbüsü eyleminin Fenerbahçe'ye izafe edilmesinin uygun olacağı, ancak bu eylemden F.Bahçe'nin diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı. İlhan Ekşioğlu'nun bu maçta yetkilendirildiğine dair bir belge ya da karara da rastlanmadığı.

SİVAS-F.BAHÇE: 3-4
9- Trabzon'dan teşvik girişimi

Mehmet Yıldız'ın öğrenmiş olduğu teşvik primi eylemini (Trabzonspor'dan) TFF'ye bildirmemiş olması nedeniyle Etik Kurulu'na sevkine...
Ahmet Çelebi'nin de Sivasspor'un sahaya çıkacak 11'ini üçüncü kişilere açıklamasının değerlendirmek üzere Etik Kurulu'na sevkine.

BEŞİKTAŞ-İSTANBUL BŞB: 2-2
10- Menajer üzerinden teşebbüs

İbrahim Akın ve İskender Alın'ın şike yapmadığı veya şike teşebbüsünde bulunmadığı ancak menajerinden almış olduğu şike teklifini gizlemiş olması nedeniyle değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevkinin uygun olacağı. Lisanssız futbolcu temsilcisi Yusuf Turanlı'nın eyleminin kupa final maçını fırsat bilerek kendisine bağlı futbolcuların transferini bir an önce netleştirmek amacıyla aynı futbolcular üzerinden şike teşebbüsü olduğu.

Temiz raporu verilen maçlar:

1- Fenerbahçe-Kasımpaşa 2-0
2- Kayserispor-Manisaspor 1-2
3- Bursaspor-Belediye 1-1
4- Beşiktaş-Trabzonspor 1-2
5- Fenerbahçe-Konyaspor 2-0
6- Gençlerbirliği-Trabzonspor 1-2
7- Galatasaray-Trabzonspor 0-1
8- Trabzonspor-Bursaspor 1-0
9- Bucaspor-Fenerbahçe 3-5
10- Karabük-Fenerbahçe 0-1
11- Bucaspor-Trabzonspor 1-2
12- Karabük-Trabzonspor 0-4

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.