'Türkiye İslam aleminin lideri olacak'

'Türkiye İslam aleminin lideri olacak'

Hamas lideri Meşal'in yardımcısı Ebu Ahmed, Türkiye'ye teşekkür ederken Arap ülkelerine veryansın etti.

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırı Karaman'da düzenlenen mitingde protesto edildi.

Aktekke Meydanı'nda çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen mitinge katılan yaklaşık 2 bin kişilik grup, Kuran-ı Kerim okuduktan sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı mitinge telefonla bağlanan Hamas'ın Suriye'de yaşayan siyasi lideri Halid Meşal'in Yardımcısı Ebu Ahmed, şöyle konuştu:

''Hepinizin kalbimizdeki yeri kardeş ve devlet olarak büyüktür. İnşallah Türkiye devleti İslam aleminin liderliğini yapacak. İsrailliler Türklerin göndermiş olduğu gemilere saldırarak 16 kişiyi şehit etmiştir. Bundan sonra 16 şehidimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmayacağını arzu ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanınız olmak üzere tüm Türk halkına teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum'' dedi.

İsrail'in saldırdığı gemide bulunan Ahmet Sami Uysal'ın oğlu olduğu öğrenilen Furkan Uysal (25) da kürsüye çıkarak dua etti.

Babasıyla gemi yola çıkmadan önce telefonla görüştüklerini ifade eden Uysal, ''Şu ana kadar babamdan haber alamadık. Dışişleri Bakanlığında kurulan kriz masası da bilgi alamıyor. Basının duyurduğu yaralılar dışında herhangi bir bilgi yok. Onlar ne olursa olsun dönmemek için Filistin'e gittiler. Onlar her şeyi göze almışlardı'' diye konuştu.

Miting, yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından sona erdi.

-BURSA, BALIKESİR VE BATMAN'DAKİ GÖSTERİLER-

 İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırı, Bursa, Balıkesir ve Batman'da da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfınca Şehreküstü Meydanı'nda kurulan çadır önünde toplanan ve aralarında Alperen Ocakları üyelerinin de bulunduğu grup, büyük bir Filistin bayrağı açıp, tekbir getirdiler, İsrail aleyhine slogan attılar.

Kent Meydanı'nda ise Anadolu Gençlik Derneğince düzenlenen eylemde ise ''Hamas'a selam, direnişe devam'', ''Küresel diyaloğunuz batsın'' yazılı pankartlar açıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Necati Aslan, konuşmasında, saldırıyı kınadıklarını, Türkiye'nin de en kısa sürede İsrail'e gereken cevabı vermesi gerektiğini ifade etti.

-BALIKESİR-

Balıkesir'de de Zağnos Paşa Cami önünde toplanan Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Vakfı, Kamu Sen ve Memur Sen üyelerinden oluşan bir grup, Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü.

Üzerinde, ''Katil İsrail Filistin'den Defol'', ve ''Filistin Halkı Yalnız Değildir'' yazılı pankartlar taşıyan gruptakiler, burada İsrail bayrağını yaktı.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul'un İsrail'i protesto eden konuşmasının ardından grup olaysız dağıldı.

-BATMAN-

Batman'da İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında yaralandığı öğrenilen Muhyittin Yıldırım'ın yakınlarının da aralarında bulunduğu bir grup saldırıyı protesto ederek, İsrail bayrağı yaktı.

Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir araya gelen grup, Sanat Sokağına kadar, İsrail aleyhinde sloganlar atarak yürüdü.

Burada grup adına bir açıklama yapan Mavi Marmara gemisindeki Batmanlı Muhyittin Yıldırım'ın yeğeni Özcan Yıldırım, bu katliamı şiddetle kınadıklarını belirterek, ''Tüm Müslümanlar, bu duruma seyirci kalmayın'' dedi.

Açıklamanın ardından grup İsrail bayrağı yaktıktan sonra dağıldı.

AA

Etiketler :