Türkiye, İsrail anlaşmasına Hamas'dan ilk açıklama geldi

Türkiye, İsrail anlaşmasına Hamas'dan ilk açıklama geldi

Hamas yetkilisi Ahmet Yusuf, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin, Türkiye'nin Filistin davasına bakışını değiştirmeyeceğini, buna karşın Gazze ablukasının hafifletilmesi veya kaldırılması için bir imkan doğurduğunu söyledi.

Hamas, Türkiye ile terör devleti İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasının kendisine yansımalarının ne olacağının netleşmesini bekliyor.

İngiltere'de yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre dün “SAMA” isimli yerel bir haber ajansına konuşan Hamas Yetkilisi Ahmet Yusuf, “Ankara ile Tel Aviv arasında ilişkilerin normalleşmesi, bir şey değiştirmez. Türkiye, Hamas’a veya Filistin davasına yönelik tavrını değiştirmeyecektir.Türkiye’nin gaz ve diğer meseleler bağlamındaki çıkarlarıyla ilgili bir durum söz konusu. İsrail’den gaz satın alması ve İsrail gazının Türk toprakları üzerinden Avrupa’ya taşınması, Türkiye’nin stratejik çıkarıyla ilgilidir” dedi.

 

ANLAŞMA GAZZE ABLUKASINI HAFİFLETEBİLİR

Ahmet Yusuf’a göre bahsi geçen anlaşma Gazze’ye uygulanan ablukayı ve Gazze’nin çilesini hafifletmeye katkıda bulunabilir. Keza Türkiye’nin, Hamaslı yönetici Salih el Aruri’yi İsrail’le anlaşma çerçevesinde sınır dışı etmesini uzak bir ihtimal olarak gören Yusuf’a göre Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetleri durdurulsa bile bu, Hamas’a zarar vermeyen, aksine onun onurunu koruyan bir yoldan yapılır.

ANLAŞMA NETLEŞMİŞ DEĞİL

Öte yandan Hamas yöneticisi Mahmud el Zahar, Ankara’nın, Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma sözü verdiğine ilişkin haberleri yorumlamaktan kaçındı. El Zahar, “el Meyadin.net”e yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar mesele netleşmiş değil, Türkiye resmî bir tavır benimsediğinde ona uygun tutumumuzu duyuracağız. Şu ana kadar yayımlananların bir dayanağı yok ve meçhul kaynaklardan aktarıldı. Dolayısıyla bunları dikkate almak mümkün değil.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.