İşssizlikte tarihi düşüş!

İşssizlikte tarihi düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, işsizlik mayısta yüzde 8,2 olarak gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayının işsizlik verilerini açıkladı. Mayıs ayında işsizlik son dönemlerin en düşük seviyesine indi...

Mayıs ayında işsizlik son dönemlerin en düşük işsizlik rakamı oldu. TÜİK verilerine göre Mayıs döneminde işsizlik geçen yılın aynı dönemine kıyasla 1,2 puan azalarak yüzde 8,2 oldu.

Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 278 bin kişi azalarak 2 milyon 272 bin kişiye düştü. İşsizlik oranı ise 1,2 puanlık azalış ile yüzde 8,2 seviyesine indi.

Kentsel yerlerde işsizlik oranı 1,5 puanlık azalışla yüzde 10,1, kırsal yerlerde ise 0,9 puanlık azalışla yüzde 4,5 oldu.

Bu dönemde;İşsizler sıklıkla (yüzde 30,6) "eş-dost" vasıtasıyla iş aradı. İşsizlerin yüzde 89,9'u (2 milyon 42 bin kişi) daha önce bir işte çalışanlardan oldu.

Daha önce bir işte çalışmış olan işsizlerin yüzde 52,6'sı "hizmetler", yüzde 21,7'si "sanayi", yüzde 14,8'i "inşaat", yüzde 6,7'si "tarım" sektöründe çalışırken, yüzde 4,2'si ise 8 yıldan önce işinden ayrıldığı bilgisi yer aldı.

İşsizlerin işsizliğinin nedeni; yüzde 26,1'ini çalıştığı iş geçici olup işi sona erenler, yüzde 13,9'unu işten çıkarılanlar, yüzde 21,1'ini kendi isteğiyle işten ayrılanlar, yüzde 6,5'ini işyerini kapatan/iflas edenler, yüzde 9,8'ini ev işleriyle meşgul olanlar, yüzde 10,9'unu öğrenimine devam eden veya yeni mezun olanlar, yüzde 11,8'ini ise diğer nedenler oldu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.