Sağlık Bakanlığı, deney hayvanı satış  ücretlerini belirledi

Sağlık Bakanlığı, deney hayvanı satış ücretlerini belirledi

Bakanlık hastaneleri deney hayvanı satacak

Bilimsel deneylerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı hastanelerinde üretilen hayvanların satış ve günlük bakım ücretleri belirlendi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl yayınladığı genelgeyle bakanlık hastanelerinin ürettiği deney hayvanlarının satış ve günlük bakım fiyatlarını duyurdu.

Deneysel ve Diğer Bilimsel Amaçlar İçin Kullanılan Hayvanların Refah ve Korunmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde ruhsatlandırılan ve çalışma izni verilen deney hayvanı üretici, kullanıcı ve tedarikçi kuruluşlar arasında Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de yer aldığını anımsatan Çağıl, bu hastanelerde üretilen deney hayvanlarının Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkındaki Kanun çerçevesinde fiyatlandırılacağını belirtti.

Genelgeye göre, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler bilimsel araştırmalar için ihtiyaç duydukları deney hayvanlarını öncelikle üretim yapan bakanlık hastanelerinden alacak.

DENEYE HAYVANI FİYATLARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun deney hayvanları için belirlediği fiyata göre fare 12, gebe fare ve sıçan 20'şer, gebe sıçan ve yavrulu anne sıçan 40'ar, kobay ve tavşan 50'şer, gebe tavşan 110 liradan satılacak.

Bakanlık hastaneleri kendi aralarındaki satışlarda, yüzde 50'ye kadar indirim uygulayabilecek.

Genelgeye göre deney hayvanları için günlük bakım ücreti de farede 35 kuruş, sıçanda 40 kuruş, tavşan ve kobayda 1'er lira olarak uygulanacak.

Satış yapıldıktan sonra uygulanacak günlük bakım ücreti, mikroptan arındırılmış fare üretiminde yüzde 100, diyabet gibi özelikli bakım gerektiren durumlarda ise yüzde 50 oranında artırılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.