Türkiye Yollarda Kaldı

Türkiye Yollarda Kaldı

Yurt genelinde görülen kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Türkiye beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'den fazla aracın yaklaşık 25 saattir mahsur kaldığı, kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu'nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahı ulaşıma açıldı.

Tunceli-Erzincan karayolu, 8 ayrı noktada çığ düşmesi sonucu dün saat 14.00'de ulaşıma kapandı. Karayolunda araçlarında mahsur kalan, aralarında 7 gazetecinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, saatlerce süren yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı. Tunceli- Erzincan karayoluna Türkiye'nin en büyük çığının düştüğünü kaydeden Karayoları ekipleri, 20 saatlik çalışmadan sonra yolu tek şeritten trafiğe açabildi.

Türkiye'de en fazla çığ düşen yerlerden biri olan Tunceli-Erzincan karayolunun 40 ve 46'ıncı kilometrelerde 8 ayrı yerde çığ düşmesi sonucu dün saat 14.00'ten itibaren kapandı. Karayoluna düşen çığlardan dolayı 10 otomobil, 1 yolcu otobüsünde bulunanlar araçlarının içinde mahsur kaldı.

Kurtarma çalışmalarını görüntülemek için bölgeye giden 7 gazeteci de, bir süre sonra araçlarının içinde mahsur kaldı. Gazetecilerin içinde bulunduğu özel otomobil çığdan korunmak amacıyla yapılan tünele girdi. Ardından tünelin önüne ve arkasına aynı anda çığ düşmesi nedeniyle tünelin içinde gazeteciler 9 saat mahsur kaldı. Gazeteciler tünelin içindeyken tünelin iki girişine 4 kez çığ düştü.

Gece saat 02.00 sıralarında bölgeye gelen kurtarma ekiplerinin yola düşen çığı temizlemesinden sonra tünelden çıkan gazeteciler ve diğer araçlar, Tunceli'ye 25 kilometre kala Rabat Mevkii'nde, yola büyük bir çığ düşmesi nedeniyle tekrar mahsur kaldı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK ÇIĞI DÜŞTÜ

Bölgeye son yılların en büyük çığlarının düştüğü belirtilirken, 10 metre yüksekliğindeki çığların, 400 metre genişliğinde bir alanı kapsaması, bu durum görenleri dehşete düşürdü. Çığ nedeniyle 1 yolcu otobüsü ile başka yollardan gelenlerle birlikte 20'ye çıkan özel otomobillerde bulunanlar, Karayolları ekiplerinin 8 saat süren çalışmalarıyla çığın içinden tekrar kurtarıldı. Gazeteciler ile yolda mahsur kalan araçlar Tunceli'ye dönerken, karayoları ekipleri ise 4 iş makinesiyle bugün saat 10.00'da karayolunu trafiğe açabildi. Kurtarma ekipleri,Türkiye'de hiçbir karayolunda bugüne kadar bu büyüklükte çığın düşmediğini tahmin ettiklerini belirtti.

Tunceli'de son 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetti. 3 gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli ve ilçelerinde 250 köy yolu kapalı bulunuyor.

20 ARAÇ MAHSUR KALDI

Muş Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, Muş-Kulp İl sınırında mahsur kalan 20 araçtaki vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Ömeroğlu, zorlu bir gece geçirdiklerini, gece sabaha kadar ekiplerin Muş-Kulp karayolu Kozma dağında mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.

AFYONKARAHİSAR-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Afyonkarahisar-Ankara Karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece yarısından itibaren tamamen trafiğe kapandı.

Afyonkarahisar-Ankara Karayolu'nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahında gece yarısından itibaren trafiğin tamamen kapandığı ve yaklaşık 200 aracın yolda mahsur kaldığı bildirildi. Karayolları ekiplerinin kar küreme araçlarıyla aralıksız çalıştıkları yolda buzlanma nedeniyle birçok aracın hareket edemediği açıklandı. Trafik ekipleri belirlenen kavşaklarda sürücülerin yolu kullanmalarına izin vermiyor.

ANKARA-KONYA YHT HATTINDA SEFERLERE ARA VERİLDİ

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden yoğun tipi ve fırtına nedeniyle YHT seferlerine ara verildiği bildirildi.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara-Konya YHT hattının bazı bölümlerinde yoğun tipi ve fırtınanın etkili olduğu belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Bazı yerlerde 3 metreye varan kar birikintileri nedeniyle Ankara-Konya YHT seferlerinin bir kısmına geçici olarak ara verildi. YHT setleri önünden giden kılavuz araçların Polatlı-Bozdağ arasına yönelik verdiği raporlar doğrultusunda, sefer emniyetini riske etmemek için Ankara-Konya arasında sefer yapmakta olan saat 21.15'teki YHT servisi Ankara'ya güvenli şekilde geri getirildi. Ankara Garına geri getirilen yolcuların tren dışı olumsuz doğa koşullarından etkilenmemesi için azami özen gösteriliyor."

Hatta yol açma çalışmalarının halen devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, olumsuzluktan Ankara-Eskişehir YHT seferlerinin ise etkilenmediği bildirildi.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Samsun'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Samsun-Ankara Karayolunda yağış nedeniyle aksamalar yaşanıyor.

Bölgede akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Samsun-Ankara Karayolunda seyreden araçlar yağış nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kayan araçlar nedeniyle kapanan yolda trafik güçlükle ilerliyor.

Bölgede karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri ise yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında önlem almaya çalışıyor.

KAZALAR TRAFİĞİ KAPADI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çakallı yöresinde aralarında Çorumspor'un U 14-15 futbol takımlarını taşıyan otobüsünde bulunduğu 8 araç zincirleme kazaya karıştı.

Çorumspor'un U14-15 takımlarını Rize'de oynanacak karşılaşmaya götürmek üzere yola çıkan otobüste 35 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.