'Türkiye-Kürdistan Federasyonu kurulur'

'Türkiye-Kürdistan Federasyonu kurulur'

Mesut Barzani'nin dün yaptığı Ankara ziyareti, Alman basınında geniş yer buldu. Deutsche Welle'ye konuşan bir Ortadoğu uzmanı, "Gelişmeler Türkiye-Kürdistan Konfederasyonu'nun oluşturulacağını gösteriyor" dedi.

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti Alman basınında yankılandı

 

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin "Irak'taki siyasi krizin derinleştiği, IŞİD örgütünün yarattığı kaosun büyüdüğü" bir dönemde Ankara'ya yaptığı ziyaret Alman medyasında da yankı buldu.

 

Deutsche Welle, ziyarete ilişkin haberinde bir uzmanın "Irak'ta öyle bir noktaya gelindi ki, Bağımsız Kürdistan kaçınılmaz. Türkiye de bunun farkında. O yüzden bu ziyaret çok kritik" görüşü aktarılıyor.

 

Aynı uzmanın "Taraflar artık birbirlerine Bağımsız Kürdistan kurulacak mı, kurulmayacak mı bunu soruyorlar. Kurulacaksa Türkiye-Kürdistan ilişkisi nasıl olacak, bunun ön çalışması yapılıyor" değerlendirmesinin de yansıtıldığı haberde "Çok net bir şey var artık: Ankara, bağımsız Kürdistan'ı destekliyor. Türkiye, tercihini Kürdistan'dan yana yapmıştır. Gelişmeler de Türkiye-Kürdistan Konfederasyonu'nun oluşturulacağını gösteriyor" gibi görüşlerine de yer veriliyor.

 

ÇIKMAZ SOKAKTA HAKLARINI KORUYORLAR

Deutsche Welle, 28 Haziran'da Kürt Yönetimi'nin Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaretin üstünden daha bir ay bile geçmeden Mesut Barzani Ankara'nın konuğu olduğuna işaret ediyor.

 

Türk yetkililerinin "Irak bugün çıkmaz sokak görünümünde. Ve Kürtler ve bu sokakta kendi hak ve hukuklarını korumaya çalışıyor. Türkiye ile de yakın temasta olmaları çok doğal" derken Barzani ziyaretinin daha çok Irak'ın geleceğine odaklanan görüşmeler içerdiği bilgisini verdikleri belirtiliyor.

 

Haberde "Peki, Mesut Barzani'nin ziyareti neden "çok kritik' olarak görülüyordu?" sorusunun sorulduktan sonra bir uzmanın "Irak'ta öyle bir noktaya gelindi ki, Bağımsız Kürdistan kaçınılmaz. Türkiye de bunun farkında. O yüzden bu ziyaret çok kritik" görüşü aktarılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.