Türkiye ‘Kutlu Doğum’a Hazır

Türkiye ‘Kutlu Doğum’a Hazır

Ülkemizin dört köşesinde “Kutlu Doğum” programı coşkuyla kutlanacak. İstanbul Müftülüğü; “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır başta olmak üzere bütün Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.   

İstanbul Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, 800’e yakın program gerçekleştirecek. “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı etkinliğin ilki, bu pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda 15 bin İstanbullunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Programda bütün katılımcılara gül ve 20 bin hadis karteli hediye edilecek.
Gazetemize konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasıyla bu yılki etkinliklerin yapılacağını ifade ederek, “Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan, dürüstlük, kardeşlik ve sevgidir. Bütün bu değerlerin yeniden kazanılması için ise Peygamber Efendimiz (sav) büyük bir önderdir, rol modelidir. Kardeşlik mutluluğu, sevgiyi, barışı her şeyi getirir” dedi.

15 BİN KİŞİ SEVGİ ŞÖLENİNDE BULUŞACAK

Bu hafta pazar günü saat 14:00’de Sinan Erdem Spor Salonunda “Hz.Peygamber ve İnsan Onuru” konulu büyük bir sevgi şöleni düzenleneceğini hatırlatan Abdurrahman Binbir, “Sevgi şölenimize bütün İstanbullular davetlidir. İstanbul Müftümüz Doç.Dr.Rahmi Yaran beyin açılış konuşmasıyla başlayacak. Bu programda bütün katılımcılara gül hediye edeceğiz. İstanbul genelinde 80 bin hadis karteli dağıtacağız. Sevgili Peygamberimizle İstanbul’un kucaklaşmasına bütün halkımız davetlidir” diye konuştu.

KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ DAHA DA GÜÇLENECEK

Abdurrahman Binbir, amaçlarının Peygamber Efendimiz (sav)’in sevgisini, kardeşlik hissini yeni kuşaklara hatırlatmak olduğunu ifade ederek, “İnsanlarımız zaten Peygamber Efendimiz (sav)’i son derece seviyor; biz gerçekleştireceğimiz bu etkinliklerle O’nun ışığı ve öncülüğünde kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetlenmesini sağlamaya çalışacağız. İstanbul Müftülüğü olarak Kutlu Doğum Haftası sebebiyle seferber olmuş durumdayız” şeklinde konuştu.

HATTIN SULTANLARI AYASOFYA DA BULUŞACAK

İstanbul Ayasofya Camii, “Hüsnü Hat” sergisine ev sahipliği yapacak. İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun katkılarıyla gerçekleşecek olan sergide, Sultan III. Ahmed, Sultan II. Mahmud, Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz gibi hattat Osmanlı padişahlarının yanı sıra son devrin üslup sahibi hattatlarına ait 100’e yakın levha yer alacak.

İZMİR’DE ENGELLİLER İŞARET DİLİYLE İLAHİ OKUYACAK

Türkiye de ilk defa İzmir’de açılan işitme engelliler Kur’an kursunu başarıyla tamamlayanlar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte “Sordum Sarı Çiçeğe” ilahisini işaret diliyle okuyacak. Buca Müftüsü Adem Gülmek, bir işitme engelli kardeşimiz bize gelerek; ‘Bizlerle ilgilenmiyorsunuz, uğraşmak zor mu geliyor?’ şeklindeki serzenişi üzerine 2 yıl önce Türkiye’nin ilk işitme engelliler Kur’an kursunu açtıklarını, bugüne kadar 50’den fazla engellinin bu kurslardan yararlandığını belirtti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ DİYARBAKIR’DA...

Pazar günü Diyarbakır’da, “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” adıyla Kutlu Doğum programı düzenlenecek. Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.
‘O, hayırda yarışanların önderi idi’
  
Nisan 2012’de kurulan Hayırda Yarışanlar Derneği, (HAY-DER) birinci kuruluş yıldönümünü, ‘Kutlu Doğum Haftası’ çerçevesinde Hz. Rasulullah (SAV) Efendimiz’in konu edileceği büyük bir toplantı ile kutlamaya hazırlanıyor.

PROF. DR. ARİF ERSOY HZ. RASULULLAH’I (SAV) ANLATACAK

Toplantıda ESAM Genel Sekreteri Prof. Dr. Arif Ersoy bir konuşma yaparak, “Rahmet Peygamberi Hazret-i Muhammed’i” anlatacak. Toplantı için Ankara’nın en merkezi yeri olan Kızılay’da Vakıflar Genel Müdürlüğünün Konferans salonu tutuldu.
HAY-DER’den toplantı ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Hayırda Yarışanların önderi Hazret-i Muhammed (SAV) Efendimizin doğum yıldönümü kutlamaları her yıl muntazaman yapılırken 16 Nisan 2012’de kurulan HAY-DER kısa adlı Hayırda Yarışanlar Derneğimiz de bu sene bir yaşını idrak etmektedir. En anlamlı program olarak belirlediğimiz, Rasulullah (SAV) Efendimiz’in konu alınacağı toplantıya bütün halkımızı davet ediyoruz.” Toplantı 13 Nisan 2013 Cumartesi günü, ikindi namazından sonra saat 18.00’de başlayarak iki saat kadar devam edecek. Toplantıya, Balgat Hamidiye Camii İmam-Hatibi Bilal Gülmez hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanacak. Açılış konuşmasını, Derneğin Genel Başkanı, Makine Mühendisi ve Milli Gençlik Vakfı’nın başkanlarından Nevzat Laleli yapacak. Toplantının sonunda Rasulullah (SAV) Efendimiz için naatlar, salavatlar ve dualar okunacak.

Kutlu Doğum’a yumruk, PKK’ya kucak

Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere saldıran DÜÖ-DER adlı dernek üyelerinin ölen PKK’lılar için organizasyonlar yaptığı ortaya çıktı. DÜÖ-DER mensubu öğrencilerin, Dicle Üniversitesi’nde terör örgütünün gençlik yapılanması olarak faaliyet gösterdiği belirlendi.

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere saldıran DÜÖ-DER adlı dernek üyelerinin ölen PKK’lılar için organizasyonlar yaptığı ortaya çıktı.  Dicle Üniversitesi’nde Bilge Gençlik Kulübü’nün, rektörlük izni ile ‘Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Tevhid Öğretmenim Hz. Muhammed (s.a.s.) adında Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında düzenleyeceği konferansın afiş ve broşürlerinin dağıtımını engelleyen ve büyük bir kavganın çıkmasına sebep olan PKK sempatizanı Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER) üyelerinin vukuatlarının bunlarla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Dernek üyelerinin birçoğunun daha önce örgüt üyesi olmaktan tutuklandığı, rektörlüğe karşı alternatif etkinlikler düzenlediği ve ölen PKK’lılar için organizasyonlar yaptığı belirlendi.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, geçtiğimiz yıllarda Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği’ne (DÜÖ-DER) yönelik düzenlediği operasyonda, ‘üniversite içerisinde bölücü örgüt adına gösteri yürüyüşü yapma, pankart asma, bildiri dağıtma ve forum düzenleme’ suçundan 18 kişiyi gözaltına almış ve bunların 9’u tutuklanmıştı. Valilik tarafından o dönemde yapılan açıklamada ise, derneğin Diyarbakır Dicle Üniversitesi içerisinde ideolojik amaçlı öğrencileri darp ve tehdit edip, baskı ve sindirme yöntemleri kullanarak eğitimi ve öğretimi engelleyen PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına bağlı olduğu dile getirilmişti.

ÖLEN PKK’LILAR İÇİN YAS TUTUYORLAR

Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği’nin (DÜÖ-DER), üniversite rektörlüğünü protesto etmek için alternatif birçok etkinlik düzenlediği de biliniyor. Bu kapsamda yine geçtiğimiz yıl ‘Alternatif Bahar Şenlikleri’ düzenlenmişti. Ancak bu program çatışmalarda ölen 3 PKK’lının cenazesinin Diyarbakır’a getirilmesi dolayısıyla iptal edilmişti. Derneğe üye öğrenciler üniversite içinde ve dışında yaptıkları etkinliklerde PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attığı da belirtiliyor.

4 YARALI, 15 GÖZALTI

Öte yandan, Dicle Üniversitesi’nde dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada 4 kişinin yaralandığı, 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çok hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.
Bu arada; Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) üç gündür süren öğrenci olayları sebebiyle eğitime 3 gün ara verildi.

YENİAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.